你地返工食lunch有無遇過呢類同事?

458 回覆
1145 Like 44 Dislike
想抽插下樓主 好靚女
下次一句咪得
今次我唔比喇~ 上幾次D數都未收到
睇到e 到已經唔想睇落去,船頭驚鬼,船尾驚賊,咪畀人蛤囉,抵撚死
其實淨係帶一舊水咪解決到囉
仲要有咁散得咁散
直接拎自己份錢出黎
成棚人先最易推 唔做比錢先果個
日日仲要追d仆街數
貼錢打工咩
上面條賤種狗真係抵屌
Ching呢種女權撚值得respect
同事本身應該係只需要相敬如賓
唔需要太多交集嘅關係
懶係cultivate個關係但唔夾的話就無意義
唔駛委屈自己
經歷過同樓主一樣嘅遭遇 真係連按payme request都好尷尬 所以我唔會借人錢 因為知道自己唔識催人還錢

咁啱啲同事多用payme 而我多用錢 所以我負責埋單 當中有一個同事成日後數 然後最後都唔會記得 我其實唔介意間唔中請佢一次半次 但衰在佢記性唔好 唔會記得自己差我錢 所以唔會當呢啲係請客 變咗佢唔會覺得欠我人情

不過大家轉咗公司就唔再食飯 而且佢都唔係次次拖數 所以筆數應該少過500

講返正題 樓主啲同事真係垃圾嚟 想問樓主有無計過佢哋總共拖欠咗幾多錢?
今日餐飯邊個比?
唔好帶銀包出去食飯或唔好擺咁多錢係銀包
點解女人唔可以埋住單先
屌你同你同事嚟咋,有咩唔可以埋住先
佢地問你做咩唔一齊食,咁你咪話:好多人食野唔俾錢,哩d大圍飯我食唔落啦
外賣放台 拎定個Payme出黎
叫啲濕鳩俾咗錢先拎飯食
下次拿拿聲食完 話有d野要買 要行先
on9,食個飯都好似坐監咁要成大班人一齊
有意見又唔敢講出來,睇住人面色做人
正垃圾
行埋去收啦
自己一個食
恰你淋善囉!屌7佢啦!
如果佢話一餐半餐都要計較你同佢講你認你乞衣我咪豪俾你兼帶埋你去食物銀行拎過期罐頭,幫人幫到底,同埋佢阿頭同HR講你生活拮据睇下有冇咩幫到你
出黎做野就會遇到好多唔同類型嘅人
有家教斯文人係易啲比人take advantage
但份工唔使同啲低質人做同事起碼舒服好多你返工唔係煩工事係煩收數cls
咁我明d同事點解搵到你笨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞