你地返工食lunch有無遇過呢類同事?

458 回覆
1145 Like 44 Dislike
好多人食野唔比錢
笑左講得出一定靜晒
仲有人理樓主條柒頭?

睇佢D對答就知條友九成有輕度同社交障礙啦
應該本身朋友都唔多個先會開得出呢d post
正常情況好少見男同事會玩9女同事
一係條女成日柒下柒下又得罪左人唔知
一係條女平時串串貢show off摟屌咁款
你話frd怕尷尬都話 依家同事咋喎 同佢有親咩 係我就一蚊都唔撚益佢 don’t know 驚what
咁多人教你,你又乜又柒咁
咁你咪打份工日日請晒佢哋食飯囉
又要怨又唔敢改變 煩撚到
自己食=離群=有問題

然後比人影相轉做公司電腦wallpaper,將你一個人食飯呢樣咁羞恥既野公諸於世。
上網就識用粗口鬧人
現實就攞番飯錢都唔敢
根本唔係對方係咪無賴嘅問題,係你廢,根本唔想改變,哪怕只係提起嗰少少勇氣抵人哋恰你架喎
算啦, 佢現實應該輕度, 返緊庇護工場比SUP恰
槍打出頭了 下次唔好帶現金 卡
靚女係唔需要join
我同事係直接係工作group到 @未俾錢的人, 問佢俾左未
你可以學下佢, 始終只係同事, 你冇必要咁就佢地, 佢地都唔要你做咩要俾面佢地?
其實同事唔係朋友 只係同一個場所出現既人
無必要討好其他人,我食飯中意自己食
一係就3,4個同事 就算一星期請到兩三次都唔肉赤
本身返工都攰 仲要食飯時間都對住同一班人咩
同同事出黎食飯都分開俾
無得分開俾唔去果間食
舊數唔清就唔好再埋單,你忍到條數平左先,1個禮拜咁俾,都食到次buffet啦,做咩益人扮大佬
自己帶飯得唔得
你帶一舊水咪得
樓主水魚
下餐要俾錢果陣同未俾果個講:「上次果餐幫你俾左xx蚊 今餐你幫我俾 有多有少陣間計」
小數都計?
以後都去先俾錢後拎餐嘅餐廳食飯咪得
首先,你唔好扮女人先。
其次,呢啲野,中一兩次招就算,當飯錢就睇清d人既人格,睇吓咩人值得你埋堆。唔貴。
呢啲情況
一係每次都扮晒野話冇錢,其他同事硬食時,總會有一兩個直腸直肚頂唔順會屌柒人既,到時你加把口附和

一係每次影完單,mark低個人名list係group,叫佢地比完就自己刪走自己名,張list會一直loop到所有人找晒數
自己有咩問題,無人一齊食唔落飯?
我一向俾晒
一返埋位就大叫還錢
收payme收八達通
佢地冇得唔找
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞