你地返工食lunch有無遇過呢類同事?

458 回覆
1145 Like 44 Dislike
一齊dum波鐘,無人埋咪一齊遲到
買兩餸飯返去食
成日睇到呢啲post都唔知道覺得膠定好笑, 能唔能夠掌握 "自己食飯"嘅選擇權你都隨時冇, 咁你可以點? 其實樓主個terms同去飲鐸幾多人情嘅情況分別不大, 都係為左啲唔知道有咩價值嘅禮貌面子...etc, 又唔想蝕錢比人, 但行動都係下意識要join埋, 理解不能。 樓主, 你問下自己呢班搵你笨嘅人對你平時工作係咪有利用價值先, 你自己都識諗得到佢地係有搵你笨嘅成份, 睇到你覺得值唔值得繼續比呢啲維穩費攞
我公司有個就係咁
到埋單時間硬係會睇電話
埋左啦 就話轉頭PayMe
然後追幾日先追得返

其他正常人都好好既 通常即PayMe
平時番工唔洗靠佢哋嘅咪自己食囉
咁咪鬥坐囉
樓主帶散銀俾自己果份
洗乜理人 on79

即場payme FPS啦仲拖
原來你個team spirit係俾人揾笨柒
再扮女人打撚柒你
返工唔係交友party,唔洗同佢哋做朋友,自己做好自就得,唔需要特登討好佢哋

我個人建議自己食

繼續同佢哋食就一蚊都唔好帶,等佢哋畀錢,之後你再扣返佢哋差你幾錢。如果你真係驚佢哋都唔帶錢,你就帶$50-100,咁一定夠畀你自己嗰份,唔洗理佢哋
Team spirit好撚威呀
你埋到堆嘅話,你自己食都一樣埋到堆
不如話你廢要靠食飯先埋到堆
咁你咪自己食囉
戇鳩鳩咁
人地俾有用意見又呢樣果樣
唔恰你恰邊個
咁我算好
日日都負責俾大數買外賣 d同事都好自動波即日俾返我 係有一個鍾意拖幾日先一次過俾 不過都有俾
講緊夾埋10幾個人
on9
我日日都係自己食,幾free
間唔中先約下人食
直接杯佢啦呢啲人
人格有缺陷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞