你地返工食lunch有無遇過呢類同事?

458 回覆
1145 Like 44 Dislike
唔Join囉, 食個lunch搞到咁麻煩為乜唧
收唔到錢上嚟問
問撚完又話唔想咁肉酸
咁你下次一齊食飯
只帶$100 cash
唔夠叫同事比住先
返到公司即刻比返佢
自己食。咁既同事唔要都擺。做咩咁真心想和好
唔同同事食、帶飯囉

再唔係,妳俾完之後直接用 payme, send個payment request俾佢地再 WhatsApp補個 message「頭先餐飯幾錢,即係每人幾多,啱啱 payme request 咗你喇」
明白
唔帶CASH咪得
你每次食完即係拎Cash出黎比自己果份就起得身
咁就邊個比都好, 一定唔會係你, 咁簡單都要教第一日出黎做野?
都幾cheap,通常窮撚背景先會咁
(中產有錢都會但比例問題)
係咪港資公司匯聚晒啲低質垃圾
大嗌收皮啦你班冚家剷找數呀閪人們
食你老味呀食依家唔撚同你班賤人食呀
食屎啦你地!!!仆街死呀!!
唔洗request啦
1. 拎住張單即場收齊數先出去埋單
2.返到公司開paycode行埋佢度叫佢即刻找
(準備好找錢用既現金,要佢畀$500都找到畀佢既程度、同佢講fps都得,N種方法)
3. Lunch自己食,唔洗煩
每日淨帶100去食lunch
長期保持得$100內
唔好帶銀包食飯
del晒電話啲pay wave card
我都想同樓主做同事....日日有免費飯食
我習慣係收工未收到錢就逐個wts pm 講飯錢$xx ,唔好等第二日先講

第一次係難開口,第二次就冇乜嘢,好正常的
自己食最好
唔係掛幾十蚊都呃
直接收佢地500啦
話計埋佢地下下餐
等佢地唔洗成日記住
自己比自己
話無卡同100以外現金
要留錢搭車一蚊都唔借,佢地可以點? 搜你銀包?
睇你啲回覆都on99咁講到咁撚慘上嚟問,啲人比意見又話自己廢,呢樣個樣唔得,咁你開post托柒咩

隔住個min都feel到你嘅廢同on9,比我都屈你啦傻仔
照追
咁樣拖一定係搏懵,唔係唔記得
做過好多公司mnc都未遇過呢啲同事
個個食完即日主動比返,除非佢係老細
你再咁廢慢慢就$1都收唔返
每次都係拎自己果份錢出黎就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞