Steam儲Game唔玩 #22 2021年感恩節特賣+聖誕節特賣

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
https://store.steampowered.com/app/1835840/Quarantineer/

一切災難的源頭
海鮮市場疑似出現了一種新型人傳人病毒的爆發。外有美帝國主義敵對勢力,內有反祖國分子企圖顛覆國家政權的夾擊之下,
最高領導人把國家交給你代為管理後,去柏林度假和避難去了。

爲了祖國幾千年的輝煌榮辱,你是人類最後的一綫希望!
Quarantineer (隔離之名)是一款反烏托邦模擬遊戲 :
醫院 : 管理醫院設施以幫助減緩疫情。
隔離 : 將感染的病患與社會隔絕。
疫苗 : 為祖國偉大科學的貢獻,進行研究開發疫苗。
經濟 : 發展國家經濟維持收入來源。
媒體宣傳 : 發佈人民群眾心滿意足的數據。
軍事力量: 武力鎮壓國內反動分子,對抗境外敵對勢力。
命運操控 : 基於不太沒道德的選擇,決定祖國人民群眾的未來和命運。

發現隻幾正既game可惜無特價
可以同黑幫合作派白衣人打暴徒
可以逼人打針
可以出兵出坦克解決問題
好game
推薦一隻舊game
dragon's dogma

繁中,打擊感超正,幾個職業都好玩,而且只需七十蚊左右
雖然其它缺點都唔少,但個戰鬥部份超正
呢隻正野黎, 好有做冒險者嘅feel
同埋會俾職業限制有啲怪你註定打唔到, 要做決定走佬, 個體驗幾特別
可惜到結局就真係完, 冇得endgame周圍打

同埋唔知有冇機會見到第2集
呢隻戰鬥真係超正,法師念咒時型到又好真實,魔法好勁,但前題係要你念到咒無比人CUT,愈勁既魔法要念愈耐,係AI廢佐D,呢隻game既職業特性好強烈,但AI發揮唔到佢個職業應該要做到既野,但又好似無得連線同FD一齊玩
話整緊,但唔知整到幾時
我好撚賤格,成日用法師係D角落或二樓用地圖技屈佢哋機咩黑暗巨人都同我死
-75%買左Vampyr 得閒再玩
我覺得法師最勁反而係唔起眼嘅聖武器buff->儲力普通攻擊光箭
btw, 魔弓手, 窄嘅地方, 反彈嘅閃電箭 死神都stun lock
係喔,仲有死神呢個真係限定職業,法師都打唔贏我覺得最廢反而係龍
可防可控唔係講病毒係講緊韭菜

啲回應親自指揮親自部署
咁steam好難唔俾人封喎
睇過台仔玩
有過好似DARK SOULS 幾時出???
搵到叫艾爾登法環 好唔好玩???
https://youtu.be/UcoLNTG1tTo

仲有呢首歌已經講咗個結局出嚟 呢隻GAME真係冇得頂
from software 得罪咗你?
買左no man sky, 以為會同game pass 嗰個有d 唔同. 點知都係中同樣既bug, 行行下郁唔到.

re 唔refund 好..
最後一日抽中閃卡
有冇啲game類似RPG
分下職業打下怪升下lv買下裝養下寵咁
好似舊時啲online game咁
Factorio!!!!
但係好驚你開左呢隻就唔記得返去玩其他驚
弓手十連射+爆炸箭好似都可以隊冧死神
呢隻game就係話俾你聽人類嘅火藥好偉大, 咩神魔鬼怪都死埋一邊
呢只game, 熄哂的燈咁玩, 的法術出得真係好真好靚,好有沉溺感
幾乎零劇情都好好玩
仆街capcom咁多年都唔出續作
天之痕
佢個劇情世界觀根本無解,注定悲劇我諗就算出2,劇情都只係因為無界主管理,世界就快毀滅,第二個世界再誕生界主既經歷而已
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞