講下日本80年代有幾強大

404 回覆
328 Like 14 Dislike
八十年代昭和藝能界太勁

始於1980年一月一日 澤田研二著住件降落傘喺電視直播唱 Tokyo, 開始了華麗,壯闊,意氣風發嘅日子

止於 1989 十二月三十一除夕, 金屏風前直播中森明菜含淚為自殺不遂道歉, 夢想破滅, 圍繞著欺騙,虛假,淒慘的環境下完結昭和泡沫經濟嘅好日子
大陸自由行咪係類比錯囉 on9
中國果陣唔做美國隻狗個下場咪餓撚死哂你班祖先囉
香港冇左大陸自由行根本不痛不癢 恩條撚

大家咁高咁大交易各取所需就冇恩
人地俾啲俾邊個都得冇所謂既 但對你黎講好重要既野就叫恩呀
on9閪
咦 你呢句又識喎
你係咪精神分裂?
你都知 俾錢你呢個乞兒仔唔係叫互惠互利

咁美國當年對乞兒仔中國起工廠學校就叫互惠互利?
你班乞兒仔用對手整美國啲產品出黎?
你咁有骨氣唔好收呀笨 用對手完成美國啲單 完全靠自己咁咪叫互惠互利冇恩囉
中國俾返中國人統治復咩國?光復香港光復到傻撚咗

啲走狗通常都係講64, 你就再講早啲,你唔講八國聯軍,鴉片戰爭,南京大屠殺
以前太古城係小日本黎,依家周圍都係泡菜撚
中你老母國你祖先係撚中國人
知唔知中國呢個理念幾時有架
岩呀 八國聯軍,鴉片戰爭,南京大屠殺都可以講架
噁心祖先撚 你祖先泉下有知見你咁on9
真係恨不得死多次
你覺得摧毁,我覺得建設,冇乜討論空間
北京市民咪歡迎八國維和部隊消滅恐怖分子義和團囉
機場部無人列車都係日本仔野
聽老前輩講入面啲零件香港幾十年都未見過
啲圖紙精細到唔駛問都識裝
仲話香港N展畫啲圖拍馬都追唔上
條友擺明冇讀過歷史就係度奶奶奶
通常都係班見到中國偷嘢偷到有錢然後就突然愛國見風使舵既三姓家奴黎
他日中國黎個經濟衰退又突然唔愛國 都係愛外國多啲
日本泡沫爆破唔係關石油危機事咩
所以好巴閉?
唔應該講香港 香港係2國之間因素只係合作象徵
應該係話人地一直咁幫你 你由一開始已經美國亡我之心不死 唱人唱足81年
賤撚到
自信到出"日本風情晝", 我係會坐定定睇. 當年講科技成個亞洲得佢一個
半澤直樹個老豆再反映當時日本經濟泡沫爆破好多工廠同銀行借唔到錢要自殺收場,正正因為美國廣場協議教導日圓貶值銀行收緊信貸工廠出口赤字資不抵債
日本風情畫真係好好睇
Plaza Accord邊係比美國逼
你咁講英 法 德咪又係比美國逼咩 德國馬克當年升幅同日元差唔多 又唔見佢爆
同埋Plaza Accord係對日本有利 日本當年賺左大量外匯
日元升值令日本人可以係海外大量買資產 依家日本一大部分收入都係海外道返黎
同埋日本泡沬爆破係為左保實業
你學依家中國咁鎖死市場流動性 夾硬保住個泡咪搞死實業同埋生育率暴跌
邊個係傻閪你都未知
都係,以前啲畫風好癲
依家嘅Sogo 已經變咗港資
Sogo 出面果塊LED 好似係全球最大嘅戶外LED 屏幕,依類超大型LED 屏幕三菱係龍頭
就算依家, 日本都係強大過支那國
戰後佢條靚黎想爬頭咪質返低你
Jm9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞