講下日本80年代有幾強大

404 回覆
328 Like 14 Dislike
係, 所以我唔明你話台灣唔係中國係咩邏輯
係呀,你代表地球呀笨
大陸依家資本主義過歐洲啦

只係政治獨裁
女性照顧家庭就唔算生產力?日本人民質素咁高都係因為呢種生活模式,長遠對整個社會有重大貢獻,睇吓中國模式,父母長年出外工作,喺可以短期增加生產力,但係下一代就躺平晒
計唔到gdp, 同埋我識唔少日本仔都出哂國
有人講過話美國而家做義工咩?
係講緊美國有恩俾你 講緊咁把炮等價交換要計到均均真真係你欠美國㗎
你果啲所謂著數 美國搵邊個幫手一樣有
你而家所有科技技術美國唔俾你學 你想有而家既水平? 過多兩百年啦
到時美國都殖民埋火星啦
我見話大陸科技>>>美國, 但係我一提space shuttle, 就全部啞哂, 喂, 人地已經phase out哂第一代, 你大陸都仲未整到
你啲口吻咁似「如果不是XX 照顧」

美國唔係做蝕本生意,有咩恩?你俾錢乞兒不求回報就係有恩啦
類比錯啦 做乜9
唔係做蝕本生意就冇恩 唔怪得華人社會興乜野技術都收埋收埋 又有句野叫教識徒弟冇師傅
多得你呢種賤種 你以為自己好威
但其實就由根開始斷絕成個種族科技發展
點解人地200年行完你5000年都行唔完既路 明點解啦
不纏足會乜人搞架臭閪蚑那賤蛆
九唔撚搭八

講緊有冇恩可以扯埋中華民族幾千年歷史抽水,你祖先泉下有知見到你呢隻崇洋狗都會覺得羞愧

正如我唔覺得大陸自由行對香港有恩,只不過係互惠互利,大家冇拖冇欠。憑呢的「恩」想永遠踩住中國人做西人隻狗,收皮啦你。
你地臭閪蚑那賤蛆原來唔識互惠互利依四隻字
唔識中文可以打返英文㗎,走狗
原來我俾錢你呢個乞兒仔叫互惠互利

又學到嘢
講得好
上邊講咩美國仆街呀左膠呀
得啖笑
去youtube search Japan Video Topics
日本風情畫
你地臭閪蚑那咪搶完香港人錢又搶香港人政治權力囉
九乜唔撚搭八
行為模式對科技發展有影響唔駛爭論都知啦下話
大陸見人死都唔會理個個自保呢個風氣由法院第一單判決果陣都已經大把人講
所有野係社會從來都係互相影響架啦
大陸唔重視版權 到左要自己食自己果陣 咪食哂屎 因為根本冇人會自己開發
伯母唔紮腳咪即係奶西囉臭閪蚑那賤蛆
血統祖先撚真係好噁心
祖先泉下有知就叫你去復國啦 呢個中國49年之前之前果陣做過乜佢地親身體驗最清楚
你叫個俾共產黨監生餓死既祖先想佢叫你奶共 你個腦都裝屎既
點樣冇拖冇欠
咁多年嚟喺你最窮嘅時候捐咁多錢
冇報思不特止仲摧毀香港
忘恩負義
你祖先見你係咁奶殺自己既仇人就真係羞愧啦
讀下歷史啦傻閪 8國聯軍入京果陣
周街射炮射撚死啲官 啲老百姓個個拍手叫好架
華人就要奶華人唔係對唔住祖先?
你祖先叫你食屎啦 對華人最差既就係華人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞