[黃Viu] 韓劇 衣袖紅鑲邊 討論區

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
我覺得女主有鍾意過男主
但比起愛情
女主更愛自由
如果男主係一般人應該一早喺埋一齊
【熱帖】收視率10.7% [MBC迷你系列劇時隔3年的兩位數收視率]
刷新自身最高記錄。李俊昊 李世榮主演的劇。
最近一部達到兩位數的是MBC《壞刑警》2018年年底(申河均、李雪主演)
-> 查了下,這部是局部破10
綜合收視率最後一部破10的是2018年《我身後的陶斯》(蘇志燮、鄭仁仙主演)

375條評論

M家啊!!!!接著好好挑劇吧ㅠㅠㅠ 最近播的古裝劇中拍得最好的,希望能在Netflix上線 非常好看❤️❤️❤️❤️❤️ 恭喜世榮 ㅠㅠㅠㅠ 祝賀祝賀
希望能在Netflix上線,考據也做得好,佈景服裝演出都很美,劇選得好 ㅠㅠㅠㅠ 世榮啊ㅠㅠㅠㅠㅠㅠ衣袖真的很好看 久違的滿足度高的古裝哈哈哈,劇情演出演技考證哈哈,人物的鋪陳很自然,希望能上Netflix
編導演配合完美,俊昊真的就是世孫哈哈
久違了的每集都很精彩的劇,編導演,連配角都做的很好,保持這個質量的話,能升到15或近20 最近活著的樂趣就是看這部和《幸福》
好看ㅠㅠㅠㅠㅠㅠ 秘森之後時隔好幾年追電視劇直播,好看 真的好看 哇破10了??厲害
紅鑲邊♡♡♡♡♡ 因為好看,收視率漲了,衣袖很好看
好看啊
超級好看ㅠㅠㅠㅠㅠㅠ 因為演得很好,所以更好看!! ㅋㅋㅋ

好彩套劇有改編過,如果唔係會睇到崩潰
女主知道後宮危險,寧願安安靜靜做宮女都唔要捲入鬥爭
但係唔知女主背脊個「明」係咩意思,睇PTT 佢地喺到開玩笑話係反清復明
睇支搏估女主父親係男主父親既侍衛
所以都畀皇帝當埋係逆賊
史劇tone冇字幕聽唔明
Lm
10年前嗰出李祘都好睇,等更新嘅時候可以煲翻
追睇實時收視率都追得好緊張
唔知係咪多左好多海外既人睇,D 直播lag 得好犀利
依家套劇好紅
應該好難睇直播
港台中都多左好多人追
睇2秒lag 10秒,宜家只可以睇PTT 文字直播
所以我追收視直播好過
MBC今集中間插多左廣告
唔多唔少影響收視
不過今集實時收視應該創新高
睇下平均收視上唔上到11
星六競爭好大
下星期六仲有KBS大河劇
實搶走收視
#現在正在分手中# 宋慧喬、張基龍 第八集實時🔥
9.62%(昨天8.49、上週六10.43)
10.16%(昨天8.64、上週六10.78)

#衣袖紅鑲邊# 李俊昊、李世榮 第八集實時收視率🔥
14.92%(昨天12.87、上週六12.25)
15.11%(昨天13.92、上週六14.76) ​​​​
去到下集預告先唔lag,只係見到PTT 推文話男女主相認翻

邊到有得睇收視?
支博有人實時post收視

https://weibo.com/6861168017/L4wCnj2XQ
【實時收視】(9:10/9:15/9:20/9:25/9:30)
MBC衣袖紅鑲邊10.69%/11.13%/13.91%/14.61%/15.49%/16.09%
(8:50–)
SBS現在正在分手中8%/9.34%/10.78%/11.09%/11.51%/11.1%
(9:00–)
tvN智異山10.62%/8.84%(結束)
(8:10–) ​​​​

【實時收視】(9:40/9:45/9:50/9:55/10:00/10:10)
MBC衣袖紅鑲邊15.29%/15.75%/16.13%/16.12%/16.37%/16.44%(結束)
(8:50–)
SBS現在正在分手中12.15%/11.94%/12.41%/12.48%/12.4%/11.78%(結束)
(9:00–) ​
tvN幸福4.57%/5.21%/7.6%
(9:55–) ​​​ ​​​​
咁快又爆post
佢一啲都唔靚仔
完全唔符合花美男嘅設定囉
第3 集個ending 睇咗好多次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞