英國公布最新數據 8個月內近9萬人申BNO 簽證

478 回覆
486 Like 7 Dislike
5你老母咩,而家講緊香港人利用BNO簽證幫自己搵錢
出賣香港人利益

你老母臭閪死撚開一邊啦屌你老母
洋五毛一出手就2000美金
支那五毛就⋯⋯
洗走左個po博無人知呀?
笑? 你攞住份舊data 黎睇有咩咁好笑?

你個份野, 係2020年既野黎. 不如你睇番2021 年官方uk site 既info

https://www.gov.uk/guidance/hong-kong-uk-welcome-programme-guidance-for-local-authorities

我話12萬係within 佢地講既estimation. 同埋佢既estimation 係2022年會減低, 其實都有d 計錯數. 其實好多香港人係plan 左下年走, 我大部份同事係反而下年先係主力黎. 主要原因係香港人要賣樓走, 呢個係需要時間.
我估下二年係高峰, 之後逐年減小
4, 5年後, 一切回復正常
要走既人自然走左, 唔走既人點都唔走
報警囉
香港警察能力咁高, 查案又公正嚴明
香港人利益被出賣一定可以秉公辦理架

仲有
支那宜家係世一架嗎
邊個國家唔跪低呀
叫支那政府同英國講聲
英國即刻做野杜絕呢d借bno 運支那豬去英國嘅生意啦

呵 五毛藍屍
佢又唔改名
人地又係一睇到佢個名,就知佢乜料
無計
希望之後幾年仲走得到啦……
幾時鎖港都未知(不論係講到出口鎖定係用健康鹿實質鎖)
下年又下年
年年都話下年會多D人走

感覺應該第一年係最多人走
好似只要有bno身份,無有效bno都可以申請
身體很誠實
駁唔到
我識既over 10個家庭,情侶走咗. 但係更多人既都係想通關疫情穩定咗先走
你估個個好似你咁冇人冇物咩
好耐無見過既username. 你好~

正路係下年都多人.

佢2021年2月先開, 3月就攞bonus. 你要make 到今年內走既, 你差唔多係2020年尾就要賣樓, 你放得黎都幾個月仲要等成交. 裙拉褲甩咁趕, 攞埋B 仔走, 都去到今年7-8月先走得甩. 今年走到既人, 好多係2020年已經plan 緊.

即係話真正開左bno 先攪既人, 佢賣得樓黎幾個月, 等埋2022年頭bonus 先辭職, 都跌晒落下年先到.
你含住支那人條撚做低人工打手都係冇得走架bor

再講得果少部份支那人走得甩 仲要唔信支那要離開香港
都唔荒愛国得去邊
咪又係跟住香港人先走到

支那仔真係乜都可以打飛機
柒撚到
當初報導英國預計首年有「12至15萬人」。
如果單純計比例,四季都會有近12萬人申請,而帶小朋友走既最有可能係暑假走,第二季申請係最合理,所以可以預期下兩季申請人數又會回升,12萬呢個下限應該無難度。
申請者入面多過五分一係中國護照
你估下入面有幾多個藍屍先啦

你走咗未呀
每次有呢類報導都有呢個誤解。
一人一個申請,親屬都係各自一個申請。
但洗唔洗一齊申請?
無得拎mpf 都可能打沉左一部份人。
大把有加拿大澳洲美國紐西蘭護照
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞