英國公布最新數據 8個月內近9萬人申BNO 簽證

478 回覆
486 Like 7 Dislike
其實 非BNO 人仕 大過18 歲落地要到當地警局登記

MI5 有曬班人向邊到資料

做間諜一定仆街 同搵到你

除非你唔要將來個bc

仲有向到比人告刑事罪都會 冇左伸請bc 機會
感覺好似成班間諜既咁
不過老實講 而家只係visa
而家鬆唔代表5年後申請ILR會鬆 呢關先難過
唔間諜都小粉紅啦
一邊住英國一邊話中国偉大
97年走6.6萬人都叫移民潮既時候
到左2021年 8個月走9萬 (只計英國) 上面都有班ON9係度嘈話少
除左話佢地係PR、收左錢之外 我諗唔到其他理由
所以應該計機場淨流出, 個個都去英國咩
五毛以為香港人只能去英國
你句野 同大大聲話比人知「我係傻閪」都無撚分別
樓下看更走埋先叫多

成班戇鳩
其實好誇張
加上而家香港經濟未去到真係好差,仲搵到下錢既時候,仲要武肺仲橫行緊都咁多人走
唔夠滿意, 應該去到 90 萬
單程証唔可以保留中國戶口和護照,呢類申請是中港婚姻,而配偶未有單程證先有中國戶照,連登仔唔應該開心咩,單程証又減一人。
只有要技術專材香港移民才可以保留國戶籍和中國護照。
你有層樓係香港收租
英國會收埋你d稅
你唔報或者隱瞞係另一回事啦
所以賣唔賣樓過去,英國都有著數
走左駛撚話你聽
喺英國 呢一年條街真係多左好多香港人, 我公司同老婆公司都有新移過黎既bno 後生仔女, 識幾個family 過黎睇完地方番左去賣樓再舉家過黎, 香港啲大搬屋公司做移民船運case 做到唔停手 真係好誇張
港共食撚屎
班廢佬咪又係支那人
我識得人dependent男女朋友關係(新移男+bno女)都申請到,結婚都唔駛呀Dee dee, 其實同以前bno申請居留申請差不大,adjust下個nature, 加上爆下移民既恐慌既結果
咁著數
之前移民咁貴
香港人最識攞著數 點會唔移
鬼叫當年香港人無出黎反對回歸咩
大中華膠出黎支持就有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞