英國公布最新數據 8個月內近9萬人申BNO 簽證

478 回覆
486 Like 7 Dislike
9萬都唔叫高?

1. 有d人有BC,唔需要BNO Visa
2. 去其他國家:澳洲、加拿大、台灣、美國
3. 準備緊走,要搞幾年先走到
4. 仲諗緊

利申:已移民英國,有朋友都準備緊走
我而家係台灣,屋企有同身邊唔少人去左英國,9估:

英國: 9萬人
台灣: 點都有2-3萬人,兩公婆最多,其次係讀緊書既後生仔
澳洲: 身邊10個有1-2個去,可能有8000-9000人
加拿大: 真9估,應該同澳洲差唔多

加加埋埋應該走左14-15萬人,其實係好L多
身邊去台灣嘅人得一對年紀60幾嘅親戚個個驚台灣變下一個香港

初期身邊好多人去英國,依加好多開始轉去加拿大澳洲
未計其他國家 同埋呢兩年會係高峰
香港特區護照以外的中國護照呀,啫係得澳門或者支那,9成9都係支那配偶未夠7年。
加拿大真係有吸引力
識兩家人本身想用BNO去英國都十五十六緊
不過都肯定會走
加拿大同澳洲就留學生佔多數嘅
97年前(96年12月31日或之前)定97年7月1日前?
20-50歲得300萬人
1/60 只係英國 同 武漢肺炎影響下
再加唔係窮撚 講真
都幾撚多
香港人

移民都係遲到架啦
我覺得係加拿大人nice啲,澳洲就天氣真係冇得輸
台灣又真係好似唔太多,始終門檻太高。
係走難,唔係移民,兩樣嘢
撈亂係會搞出人命
計埋
好難講幾時係高峰
個個以為宜家巳經係最壞時刻

藍屍以為反政府嘅走曬留係度就會發達
實在太唔了解中共

D藍屍了解中共就唔洗咁撚多「信國家會強大崛起」去買d中丐股, 今年輸到褲都穿埋
36900*0.75
都幾多下,60歲以上其實都佔香港人口大約200萬,呢班人就算黃都好少會走。加埋美加澳台,即係其實大約500萬既中年人年輕人細路既香港人8個月內已經走左10幾萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞