Pixar彼思Top 3電影 大家會點排?

606 回覆
594 Like 83 Dislike
沒記錯應該係太嫲個老豆
Coco 咪就係個老人家,佢老豆就係老鼠安
話soul 垃圾嘅只係因為你仲未遇上中年危機
上映嗰排我咁岩就係岩岩升職,真係升左嗰刻,我心情同主角夾完第一晚band行返出黎一樣,問左句"What's next?" 然後發覺沒有next

有啲嘢你以為好重要(升職加薪買樓),到你終於得到之後發覺生活係繼續如是,反思自己究竟咁多年追逐緊啲乜?有無真係為自己開心而仔細細味每一日?係咪打算咁樣過埋下半世人?
真啊
我睇到呢part真係喊咗
我個妹仲笑我睇卡通片都喊
Wall e
Up

………
最垃圾Inside out
You are not alone
明,好明
就算搞興趣都搵唔返初衷同快樂,淨係覺得人生好難,
唔識點享受
睇完都未去到男主角個境界
真 同個十歲表弟睇都覺得悶不過係戲院開返睇嘅第一套
其實wall e係咪得連登仔先鍾意
咁多套pixar佢既周邊接近零
利申 wall e世一
之後up同coco
souls好有意思
但已經睇厭左中間走黎走去"揾路走"既情節
同玩轉腦朋友中段差唔多
agger正常應該係怪獸大學有共鳴啲 怪獸公司真係純睇故仔 利申公司由細到大睇咗不下二十次
定係本身無思考過
wall e響果個時代好警世
如果依家先出一定俾人屌左膠

up係頭尾神 中間9流流中要殺咗人
強烈建議你睇coco
感受會更深
Monster u > monster inc
Wall e
Inside out
Up
coco反而係咁多套中我唯一無共鳴無淚點嘅Pixar片
淨係覺得畫面好靚
又唔係對親情呢個元素無感覺
講親情onward都好好睇 個ending有啲遺憾但係都完得好好 結局睇到喊
唔知點解淨係對coco麻麻地
Ratatouille
最後Anton Ego講嗰段野真係記一世

Not everyone can become a great artist, but a great artist can come from anywhere
死毒撚
3D同2D係2樣野
3D黎講pixar係no.1
唔知點解覆我條友溝埋講

所以我先話2D 3D都咁垃圾

無可能啦
Square Enix CG Team已經秒撚咗班左膠
咁講你睇CG 唔係毒?

FF 果啲先叫3D動畫

死左膠BLM狗
10幾年前啲日本動畫已秒Pixar
2021仲畫緊啲簡陋到死嘅泥膠人

https://youtu.be/aWdJuBfLhto
連共雪啲trailer都不如
左膠第一就真
toy story 3
soul
the incredible 1 2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞