Pixar彼思Top 3電影 大家會點排?

606 回覆
594 Like 83 Dislike
感動竟然都有咁多人鍾意Wall-E
以前啲人成日問呢套野係咩黎
大人睇嘅三大作品
Inside out,Coco,Soul
中哂,所以覺得佢好流
當年超曬班

今年當新戲上都唔失禮
垃圾鬼佬動畫
第一 Wall E無得輸, 開首那幕寂寞感真係到今日都仲feel 到
第二 Toy story 3,唔好理第四集係點,但第三集真係拍得完全冇令人感到失望!
第三 我覺得會係Up, Inside out, Soul, Finding Nemo之中的選擇,情意結下我會選Nemo,但令我覺得佩服嘅係Inside Out,連情緒都可以玩得咁癲!
Up
Wall E
Inside out
我睇完前面那幕已經用完一包紙巾了
Finding Nemo 鮮有同屋企人一齊入戲院睇嘅戲
Soul
Toy Story
Ratatouille
Up
Soul/Toy3 揀唔到
Wall e 勁左幾乎冇對白,但都做到果種浪漫同熱血,笑位又多又準。
唔鐘意排, all
Ratatouille
Souls
Wall E
soul如果最後sad end無得復活會好睇好多
打字都漏口
屌你係咪有語癌
個人覺得toystory4 同 car3 講嘅野有少少似
都係講主角面對比人淘汰嘅煩惱
但係car3 做得好嘅係真係帶得到傳承精神出嚟
McQueen 面對時代轉變都知道點退下火線
教新人 噴個靚油去keep 住對自己嘅驕傲

相比之下Toy story 4 胡迪巴斯變哂On9 仔
同埋牧羊女先真係女權代表
呢個真
我睇個時以為主角一定會投胎重生
點知比佢復活
點解
https://youtu.be/nJzZlY3E5p4

黎緊個套好似純兒童向
同我一樣,三套都喊到仆街
無人鍾意1/2魔法
我老婆勁鍾意 因為佢好掛住佢老豆

Toy Story集集都戲院睇
好多笑位
我揀up啦
太多未睇過
coco同wall e未睇過
反而soul睇左 深其實唔係好深
其實可以好簡單講哂 搞到複雜左
但都ok 變到無咁神
inside out
wall e
soul
Toy Story 3
Coco
Wall E

Soul我個人覺得差過Coco同Inside Out
呢3套都各自設計咗一個模擬世界:死後世界、腦世界、靈魂世界
對比之下,Soul個世界嘅設計冇咁豐富
我覺得以pixar嘅標準嚟講唔夠creative
我未俾社會淘汰
即係要低學歷廢老先睇得明?
唔好屈喎我好鍾意toy story4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞