Pixar彼思Top 3電影 大家會點排?

606 回覆
594 Like 83 Dislike
1coco
2up
3soul
我同意講佢心理轉變係好嘅,不過可以用個好啲嘅切入點,而唔係搵條十年前嘅女出嚟
認同
但我無睇過wall e
一定有coco
Remember me
Inside Out
Coco
Wall e
Up
揀唔到
加比加比成個黑社會咁又綁架又喊打喊殺
死都要搶胡迪個發聲盒
最後放佢以前幾慘幾慘去洗白
胡迪又真係咁順攤無償咁送個盒比佢
睇到屌出嚟
之前索克天王呀勞蘇呀以前點都比主角打到碌柒咁啦
又大愛又女權 唔撚爭咗整多個黑人baby 同隻鳩叉玩啦
Coco
Soul
Well E
我第一次戲院睇個時屋企人岩岩過左世,已經喊到抽搐。最近重睇返都覺得好感觸 喊到痴左線
你用得loser呢個詞就姐係唔認同套影嘅中心思想。套影係講享受人生根本唔洗有咩特別目標,活在當下就得,所以根本就無所謂loser唔loser
the incredible 值得更高評價

以爆谷英雄片嚟講 到今日都屌打大部分戲
分工平均 清晰 節奏夠快
仲有啲奇怪combo 例如 呀媽做橡皮艇 細佬做摩打
配角E夫人都好有記憶點
太恐怖先似返第一集,我細個睇第一集嚇到瀨屎
Soul 同 coco 鐵定top3
怪獸公司
咁Ching可以睇埋1/2魔法
4為拍而拍 為左哄班女權左膠變到大崩壞
睇左一半睇唔到落去 弱智化胡迪 捧一個踩一個
然後女權太明顯 錯撚哂 女權唔哂要好似牧羊女下下都chok住行動 唔理人意見做領導者
反而翠絲重代表到
總之成套野個part就好嘔心
同4對比 ,3的確係完美結尾
如果4拍得神,4都可以係完美結尾
但無喎
比女權主義個part整7哂囉
存在主義個part無問題

佢角色設定係loser
同埋loser有咩問題??個個都要做winner???

22喺地球咁開心唔係純粹因為佢活在當下,係因為所有嘢對佢嚟講都好new & exciting,佢比起Joe更adventurous,更會take risks

我唔係踩Joe係loser,只係佢個角色性格係咁
覺得佢有重生機會但又無去做D更有意義嘅嘢,有啲可惜
Top 3係呢4套之爭

Wall E
InsideOut
Up
Coco
Coco
Inside Out
Toy Story
加上滲透返少少 超級英雄都要做凡人做既野 煩凡人煩既野
令到件事貼地D
Toy story(童年回憶)
Coco
怪獸公司
社畜
咁一樣嘢好難啱晒所有人嘅口味

點都會有極少部份人唔鍾意

我都投wall e
睇唔明soul係福氣嚟
仲有赤子之心要keep住
當你睇得明就番唔到轉頭
而家既吉卜力同pixar完全無得比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞