Pixar彼思Top 3電影 大家會點排?

606 回覆
594 Like 83 Dislike
我會咁揀:
1. Inside Out
2. CoCo
3. Soul

有啲人生經歷嘅年幾,睇呢3套都一定喊
“So long, partner”
當你試過喺興趣同人工做取捨
睇到就會覺得好中point
而得出個答案都好明顯下
第三集最多係reset完變返好似第一集咁唔知自己係玩具
但係第四集變到老人痴呆咁
明明係一啲好簡單嘅說話佢都可以解讀左做一啲戇鳩行為
pixar 戲
追逐係必定有!
不過呢套真係...
Soul
Up
Toy story 4
1. coco
2. Toy story 4 (唔係好明點解咁多人咁唔鍾意Toy story 4)
3. Soul 見好多人話Soul個頭開得太大 好多野唔夠深入 但個人反而覺得人生意義呢種主題 輕輕帶過就好 講太多反而少左好多反思空間 好似套野講咁 感受下風 聽下周圍D聲 已經可以係生命既意義咁
coco - 睇到喊
Up - 頭果part其實已可以贏Oscar最佳短片
toy story 3 - 情義結

btw, 推介下
超特, 蟲特廣東話版好正
超你老母特,蟲你老母特
佢係因為有良心知道自己返嘅工根本唔係幫人先咁頹
佢返工唯一一次笑就係教識個阿婆點樣申請賠償
屌母
我自己就對toy story 4 感覺好差嘅,主要以下兩個原因
1. 太多無謂嘅jump scare,加布加布同佢啲手下太恐怖,唔切合toy story 嘅氛圍
2. 胡迪為左條十年前嘅女放棄兄弟,呢個理由好弱

我覺得idea 係有喺度,但係執行得幾差吓
Toy Story 3 世一
當年戲院睇到哭成狗
即使你有技能都要死死氣打份垃圾工養家
太恐怖點會唔切合toy story 嘅氣氛

集集都有野嚇細路
Inside out
Inside out
Inside out

早幾日翻睇又喊
套戲都痴線架
另外兩套係
Inside Out
Up
Somehow 佢哋係恐怖過前幾集好多
用兩個鐘去講阿媽係女人既道理,我覺得個target既年齡層都係偏細,讀過社會大學真係唔明有咩咁特別
Mcqueen
其實我地呢代有Pixar同吉卜力都真係好幸福
我反而會咁睇
胡迪唔止為左條女而放棄 而係佢既責任已經完左
由套戲一開始佢陪Bonnie返學 到幫佢搵Forky 都係開口埋口係玩具既責任
到之後睇到佢果種玩具既責任只係自己既盲目堅持 同之後 比埋個聲帶Gabby
我個人係好鍾意胡迪個心理轉變同接受自己已經被淘汰果種, 跟條女走反而只係想試下新生活
Coco
Toy Story 3
Inside Out

Coco一定永遠第一,從未睇過一套戲喊到隻狗咁,睇完出場同女朋友講劇情大家都仲想喊,痴線。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞