計劃進修PhD/Research討論區(23) Research Community

1001 回覆
10 Like 2 Dislike

可以喺度多啲講下自己嗰科嘅嘢,等大家一齊學,應該唔會冇人冇興趣

我都係想跟巴絲們學下野
我自己本身有興趣gender 同政治野
同鐘意做qualitative 既議題

有冇覺得無聊
巴打本科係乜

可以喺度多啲講下自己嗰科嘅嘢,等大家一齊學,應該唔會冇人冇興趣

我都係想跟巴絲們學下野
我自己本身有興趣gender 同政治野
同鐘意做qualitative 既議題

有冇覺得無聊
巴打本科係乜

Sor 絲打

Empirical Bayes means you estimate the prior (hyperparameters) by frequentist approach - and ignore the uncertainty of hyperparameters. That's why some consider it as "not pure" - you are basically cheating since you say we care about the distribution of parameters but not the distribution of hyperparameters.

UG 搭埋poli 同social policy 咁讀..
巴打文科讀咩?

我無咁多位巴打咁勁架..仲係在學階段
對好多理論野都一知半解
巴打有冇研究subculture 既lang
我個人有啲興趣

加左 我係絲btw
感覺上連登應該無同好

巴打文科讀咩?

對好多理論野都一知半解
我個人有啲興趣

加左 我係絲btw
感覺上連登應該無同好

巴打文科讀咩?

對好多理論野都一知半解
我個人有啲興趣

加左 我係絲btw
感覺上連登應該無同好

又上一上水先 有無新加坡JJ

巴打文科讀咩?

對好多理論野都一知半解
我個人有啲興趣

加左 我係絲btw
感覺上連登應該無同好

未去,8月答你

加左 我係絲btw
感覺上連登應該無同好

聽人講就應該係新加坡 有時仲會有火山灰警告

加左 我係絲btw
感覺上連登應該無同好

好似係隔離吹過黎 唔係佢地自己

真係想quote 你個id 應你
聽朋友講有時空氣都好差, 印尼/馬拉西亞狂燒樹

真係想quote 你個id 應你
聽朋友講有時空氣都好差, 印尼/馬拉西亞狂燒樹

[

[

[

[

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞