【移民荷蘭】有postgrad學歷可以去荷蘭搵工

299 回覆
81 Like 3 Dislike
講真
好多地方移民其實都唔難
爭在你捨唔捨得離開重新開始
講真
好多地方移民其實都唔難

仲有要放低晒o的屋企人
巴打,佢有冇list 佢咩professional in shortage ??
過去荷蘭種大麻
Fatfat了
pk真係bu master
講真
好多地方移民其實都唔難

仲有要放低晒o的屋企人

呢啲真係劣質藉口,依家科技發達,一程機半日就到香港啦

呢個真
英文再好,都始終係講荷蘭文
但係荷蘭人唔太識英文 唔知點生活

荷蘭人係歐洲各國(除北歐) 英文最好

如果你睇IELTS 成績,平均最好係德國,仲好過英國本土嘅成績

你如果有去過你就明 呢D分同事實有出入

畢竟唔係個個識英文都會去考

荷蘭識英文嘅比例高過香港識廣東話

呢個真

仲要你英文好得嚟其實人哋同你一樣咁好
MPhil定Master先 實力差好遠喎 外國的master通常係指research based master 唔係香港個d 19 tPg

呢個真

一齊去學dutch

呢個真

一齊去學dutch

識講幾句
其實grammar好似英文,算易學
下年去荷蘭exchange lm

巴打去邊間u exchange

你下年都去? 我間u好少人去廢事自爆
MPhil定Master先 實力差好遠喎 外國的master通常係指research based master 唔係香港個d 19 tPg

真心RPg 同 TPg 差九條街
咩U好似係睇大學科目嘅ranking

https://ind.nl/en/work/pages/looking-for-a-job-after-study-promotion-or-research.aspx

話任何一個主要subject ranking係200內就接受
但係荷蘭人唔太識英文 唔知點生活

荷蘭人大部分都識英文,你用英文溝通到就生存到
去玩一年都過癮
荷蘭物價如何
其實都要住五年先neutralise 到
點解唔去d English speaking country?
下年去荷蘭exchange lm

巴打去邊間u exchange

你下年都去? 我間u好少人去廢事自爆

唔係 依家響TU/e exchange緊
相認?
點解唔去d English speaking country?

你數得出出名既國家移民門檻都好高 唔出名既又覺得移黎都哂氣
屌,仲想讀bu master
其實果類比十萬就有既master 受唔受
利申:文科仔

你數得出出名既國家移民門檻都好高 唔出名既又覺得移黎都哂氣

我就咁睇,你本身唔係嗰個地方讀過書做過嘢,喺搵工上都有一定難度(荷蘭仲要有機會要講荷文先好d)
既然係咁,點解唔去例如英國/澳洲邊讀master 邊搵?

真心RPg 同 TPg 差九條街

係囉我都想知佢理唔理mphil定係點樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞