【移民荷蘭】有postgrad學歷可以去荷蘭搵工

299 回覆
81 Like 3 Dislike
多謝連登巴打介紹,我上年成功申請,今年1月出發去咗荷蘭
已經過左個半月但仲未完全settle down到

開左個Group,方便大家交流下,有機會喺荷蘭見下面
https://www.facebook.com/groups/2354425231447624/?source_id=2451975228206839
巴打係個邊揾到工?
仲搵緊 見左幾份都話想請啲識Dutch嘅人
真係語言唔係咁簡單
邊行
it易唔易揾工
我物流相關,sorry未有了解IT行業
同問
留名
啱啱去完荷蘭exchange 想之後係個度讀master 想知係個邊揾工難唔難 因為有朋友話唔識荷蘭文係個邊都會搵到工
我想知工種會唔會有限制
ie 極端咁講有個hku mphil
但過去做M記
入唔入到藉
佢NL移民局有個list, 一定要list入面既公司先可以幫你轉5年既high skill 乜乜visa
我而家諗住留係香港1-2年拎工作經驗同埋學緊spanish
希望可以令自己係個邊讀完master之後易d搵工
想maximise自己既competitiveness咋 始終spanish而家係全球第二大語言
而家幾多ching 過左去?而家咩環境?黎緊可能都會申請,因為女朋友都係果邊,但驚唔識dutch 搵唔到工
你條女係荷蘭妹?
NBC,但都講廣東話
諗住2021去uni of ams讀finance master
而家係香港既asset management公司做野拎經驗
如果想之後留係個度做野有冇機會?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞