[韓綜] 新西遊記4討論區

743 回覆
36 Like 18 Dislike
睇完第一集 睇到好肚餓

好想食個米粉 好鍾意食越南野
虎東勁慘

今集啲角色勁慘

明明前三季 豬八戒同沙悟淨係乜事都冇 最輕鬆 點知今季

其實冇得食豬已經算最好 不過咁啱係虎東做豬八戒啫

比我揀都揀唔食豬 最輕鬆
但係米粉店主打豬排仲要咁出名唔試又好遺憾
加上個個食得咁開心冇得食個下真係勁sad
如果之後幾集都係成日食豬嘅話姜虎東應該要爆發
真係好好笑
呢個組合,最鍾意睇佢地聚餐飲大左
成班都痴撚線
笑到我呢
殷志源殷志源殷志源殷志源殷志源殷志源殷志源殷志源殷志源殷志源殷志源殷志源殷志源殷志源殷志源殷志源殷志源殷志源殷志源殷志源殷志源殷志源殷志源殷志源

笑到咳
點解就咁打個乒乓球都可以咁多笑料?

上個season打兵兵波打到話有鬼仲好笑
但其實諗番轉頭真係好似有啲野
點解其他人仲好似當初丁9up咁 一啲都唔驚

真係笑到我痴線

仲有殷瘋子調轉左件衫著
秀根勁煩
拖勁耐先開始場比賽
笑到標眼水

Mino你好得意呀

hi村傻

真係笑到我痴線

仲有殷瘋子調轉左件衫著

一講就諗起件衫個brand 為左佢 出左件啲繩係前面版
【標題】[回歸的新西遊記4]「剃髮」宋閔浩 殷志源×198…首播開始就爆笑的名場面

【正文】「新西遊記4」更狠毒更強烈的回歸了。已經是第四季的「新西遊記」比起之前再次升級,給觀眾帶來的歡樂滿足了大眾的期望?

13日首播的tvN「新西遊記4」中看到了姜虎東,李秀根,殷志源,安宰賢,圭賢,宋閔浩6個妖怪出發前往本次旅行地越南的樣子。

雖然當天的放送只是節目正式開展之前的序幕,但是6位成員更加強烈的形象使得後續節目更加令人期待。現在新成員圭賢,宋閔浩也已經完美的適應了「新西遊記」,在和哥哥們鬥嘴時也是毫不相讓,威脅著哥哥們的地位。姜虎東,李秀根,殷志源,安宰賢當然也以不變的努力的姿態展示著元祖「美瘋子」的內力。

特別是在上一季引起熱議的宋閔浩呆頭呆腦的「宋村傻」角色令人忍俊不禁。聚餐時用毫無由頭的乒乓球自信心向姜虎東發起乒乓球挑戰,並以剃髮作為賭注。而自信滿滿的宋閔浩在梁賢碩代表面前突然變渺小散發出他的反轉魅力。

雖然忙內霸氣十足又非常努力但對抗姜虎東還是略顯不足。最終以11比0當選剃髮。宋閔浩以後腦勺的頭髮很難才留長為由拜託留下後面的頭髮,對後腦勺頭髮的炫耀引發大爆笑。

在原班人馬中「舊美」殷志源的表現尤為突出,在宋閔浩說乒乓球的事情時提出剃髮將氣氛一下抬高。在決定角色的遊戲中,也親自給姜虎東喂食。為了其他成員的名字被喊出,殷志源用別人想都想不到的主意主導了遊戲進程。但是最終因挑釁姜虎東而被喊了198次名字而成為最後一名也引發了爆笑。

此外還有李秀根的天生口才和奇特裝扮,安宰賢神來一筆的舞蹈,圭賢抓住存在感的別名「曺酒鬼」等都預告了節目後續的內容。

從首播就能看到的變得更親近的成員之間化學反應和更新穎的遊戲環節。預告就讓觀眾陷於笑聲之中,「新西遊記4」果然充分印證了它是值得信賴的綜藝節目。

【翻譯:Riinee】
【轉載請註明水晶站】

其實羅pd拍野食既cam係咪特別買架
每次佢影住d野食都好似特別吸引
仲有影d貓貓狗狗同妙漢都好正
岩岩先睇哂

好笑到痴線

殷志源殷志源殷志源殷志源殷志源殷志源殷志源殷志源殷志源
等中字

應該聽日晏就至夜晚有

tsks凌晨已經有啦

真係咁快 TSKS依家出中字真係極速 上季都已經快 晏就一兩點就有

@鳳凰天使TSKS韓劇社
【版權綜藝 鳳凰天使TSKS韓劇社 & @SECHSKIES_水晶男孩 @水晶男孩中文站_YFlower 聯合發佈】◇tvN綜藝◇《#新西遊記4#》[妖怪:#姜虎東# #李秀根# #殷志源# #安宰賢# #曺圭賢# #宋旻浩#][E01.170613(720P)高清中字][主題:西遊記4再啟程 Mino自坑攔不住 全新角色設定破格升級 來看西遊軍團征程越南]

因為有水晶fans幫手

佢地出名出中字快

水晶綜藝既中字都係好快
係咁叫殷志源笑到我痴線
今集好少聽安宰賢講嘢
但一班人咁樣聚埋一齊已經好正

佢應該係玩肢體搞笑

下集可能多D
同個個fd講好睇
都無人識欣賞
其實不知幾撚好笑

唔想咁快睇住
等出多一兩集先
一次過笑到癲

周圍D新聞好多劇透喎
【Heraldpop】[<新西遊記4>首播最高收視率4.2%!從開始就火爆~]根據韓國收視率方面數據,昨日首播的tvN新綜藝節目#新西遊記4#第一期的平均收視率為3.3%(尼爾森韓國,全國基準,下同),最高收視率達4.2%,並包攬了以10代至40代收視人群為對象的,包括無線電視台在內的同時間段收視冠軍,展現火爆人氣. ​​​​

tvn出品 必屬佳品

羅pd 出品

呢樣真 羅PD 佢新出品個套 柳熙烈同幾幾個教授一齊又係收得好好

新西遊記4收視已經唔算勁

我都想講 睇完今日ig個look我都嚇一嚇

以前初初睇韓國野既時候,睇綜藝成日見到殷初丁

知道佢係水晶男孩,但完全唔覺佢型同令仔
但宜家jekki cb化返個妝gel返好個頭,即刻型勁多 終於明以前點解咁紅

但我鍾意佢唔化妝多啲
有時畫得太重眼線 真係似大媽
佢其實淨係gel返個頭已經勁型20世紀未少年嗰個look勁正

佢上哥哥的想法有話自己化妝之後好似佢阿媽

咁佢阿媽都幾靚女 似阿媽幾好

想問你既釜山line,係咪水晶既釜山line??

無錯

釜山line

哥哥的想法兩個差D打交
睇完第一集 睇到好肚餓

好想食個米粉 好鍾意食越南野
虎東勁慘

想整碗米粉食下

真係笑到我痴線

仲有殷瘋子調轉左件衫著

就黎完先知

真係笑到我痴線

仲有殷瘋子調轉左件衫著

就黎完先知

最後一晚先知 仲要係制作組問

真係笑到我痴線

仲有殷瘋子調轉左件衫著

一講就諗起件衫個brand 為左佢 出左件啲繩係前面版

真係架?

真係笑到我痴線

仲有殷瘋子調轉左件衫著

就黎完先知

志源綁鞋帶呀

真係笑到我痴線

仲有殷瘋子調轉左件衫著

就黎完先知

志源綁鞋帶呀

仲要搵返李東旭係鬼怪入面都係著同一件衫既劇照出黎 仲有埋鬼怪ost by
忍唔住捱夜睇真係好好笑
其實羅pd拍野食既cam係咪特別買架
每次佢影住d野食都好似特別吸引
仲有影d貓貓狗狗同妙漢都好正

拍野食 真係好正
成日夜晚煲綜藝 望到都想食

真係笑到我痴線

仲有殷瘋子調轉左件衫著

就黎完先知

志源綁鞋帶呀

仲要搵返李東旭係鬼怪入面都係著同一件衫既劇照出黎 仲有埋鬼怪ost by

潮流由志源帶起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞