香港戲院會員優惠全攻略 / 新片資訊交流 #20

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
我當然明啦
商業運作的香港地
一諗起百記用高價租嚟做 就好無奈
但係個天真係好微妙
佢一開 就係社運同疫情
https://www.hkfilmblog.com/archives/84707

上圖所見,便是「講。鏟。片」情報人員日前於尖沙咀海運戲院的戲院大堂所攝,可以看到該戲院於十二月四日至十二月八日的營業時間。當中值得注意的是,今天及明天的營業時間僅為下午一時半至晚上八時四十五分,而星期三的營業時間則為下午一時正至晚上八時十五分。而今、明、後三天,海運戲院也只是每天放映四場電影,最後的一場放映時間均在晚上九時前。
講起會員就嬲,cinema city 11月30到期,1127續完
12月1搞半價,dllm 出年唔續了
打去嘈佢啦
佢個電話長期都冇人聽
打咗上去一次
又話叫我留電話之後即日覆我過咗四日都冇人覆
去Facebook 留言then
之前見過都係咁
唔係「今起」
https://ps.hket.com/article/3125896?r=cpstni

英皇戲院銅鑼灣時代廣場旗艦店12月9日開業,英皇戲院銅鑼灣店地址位於時代廣場13樓,戲院提供917個座位,並有,為一眾影迷帶來與別不同嘅觀影體驗,並有開幕睇戲優惠。

英皇戲院銅鑼灣戲院共3層,設5間獨立影院,包括300個座位及151個座位杜比全景聲 (Dolby Atmos) 影院,為銅鑼灣區內最大型戲院。

英皇戲院時代廣場所有獨立影院均配備杜比 SLS 影 院音響系列 (Dolby SLS) 及全院使用 4K 影院投映系統,其中3號院及5號院更設有杜比全景聲系統 (Dolby Atmos),分別設有36路及48路揚聲器。

英皇戲院時代廣場飲食部分,首度夥拍獲獎咖啡品牌 NINETY’s獨家提供的好評精品咖啡 「Choco Blend」及「Fruity Blend」, 另引入特色烘焙輕食,如限定冬甩及鬆餅,亦有趣味蟹籽及香烤煙肉兩款全新熱狗。
無imax?
時代果個位點整imax
有冇人知瀑布係咪唔會上
鐘導間甜蜜生活近幾套都係賣比netflix,所以.....
海運坐邊行比較好? 唔計DBox位嘅話

坐DBox位睇普通戲會唔會坐得唔舒服?
Dbox下面2,3行之內都ok
https://unwire.hk/2021/12/07/timesquareemperor/movie-2/amp/

戲院每一個座位都設有無線智能電話充電裝置。位置就在你前排椅子的椅背,無線充電裝置設計貼心,用戶只要把手機塞入去充電盒中,即可進行充電,毋須插線或對準位置。在看完電影後,你的手機就可充夠電給你繼續享受餘下節目。
走個時唔記得拎就好笑
有無考慮過變垃圾桶
你呢個諗法好似巴士最初出USB充電,啲人實會塞香口膠入去咁但好似都係未見過

依家反而想知點清潔個內籠
想問下Matrix 黎緊會唔會有IMAX 場? 定俾蜘蛛俠霸晒?
有冇人去安樂影片個試映會
估唔估到播咩
睇130分鐘 我都估前者多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞