香港戲院會員優惠全攻略 / 新片資訊交流 #20

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
禮拜三平飛繼續有就得啦
嘉禾官網一入就有
今敏妄想代理人會上
唔係呀,照舊正價場有折呀
自膠🤡🤡🤡🤡
可惜新映羅唔到盜夢探偵版權
想問下個幾套日子係咪firm? 未見有大肆宣傳
已firm,兩個禮拜一套
其實新映本身剩係打算上BC所以唔多宣傳
係見咁爆想加埋其他百記播
《梅艷芳》都算無辜負百記既期望

MCL有D戲院連五場都開唔足 好大對比
啲位又逼又頂腳
職員又成日入黎唔知嘟咩
梁樂民《梅艷芳》首天高開

本周的市場焦點,在於安樂發行兼出品、江志強監製、梁樂民執導、梁樂民兼吳煒倫編劇,王丹妮、劉俊謙、廖子妤、古天樂、林家棟、楊祐寧及楊千嬅主演的《梅艷芳》身上。而電影亦不負眾望,首天高開成為市場冠軍。

《梅艷芳》首天安排於全港60院映逾630場,意味著平均各映十場,首天以逾43,000人次,比起第二位迪士尼發行的《永恆族》近二萬人次多出一倍,惟《永恆族》因片長上調票價下,相比起對手錄得逾190萬,《梅艷芳》僅多出近六成錄得逾310萬,成績仍算是不俗。

值得留意的是,安樂旗下的百老匯院線可以說是其市場收入來源,旗下14家戲院昨天已映逾三百場《梅艷芳》,即每家戲院平均放映近22場,是一般電影平均五至六場的四倍,而在人次與推算收入上,也是佔了昨天的一半,可以說是其市場壟斷明顯推高《梅艷芳》的成績。

https://www.hkfilmblog.com/archives/84459
而家唔同戲院都多咗人巡場
百記應該有規定最少巡兩次但某d職員懶,企係側面望都叫巡咗嘅
但其實佢地係嘟咩?
應該睇溫度
其實行嚟行去 有啲騷擾
上星期去左MegaBox 睇007 dbox 75蚊幾正 用到個銀聯減手續費優惠 諗住今晚再睇 eternals
諗緊join 唔join 會員
入會都無飛送既
嘉禾近來都係要開新戲院果期,係果間院join先會送飛
行街聽到隔離個大叔都話要睇就知咩事
Cinema City 星期四全線冇乜大院做永恆族
咁Cinema City大院本身都寥寥可數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞