香港戲院會員優惠全攻略 / 新片資訊交流 #20

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
「電影 · 痴 · 看」Page畀人搞,暫時公布每日票房
https://www.facebook.com/106692391252716/posts/384046346850651/
**暫
📣【TIME FOR A SURREAL MOVIE EXPERIENCE】

咪以為睇你哋唔到啵😎 🕸️👻 ⚡
點解咁多電影角色嚟咗銅鑼灣嘅?唔通係有大事要慶祝?
🥁英皇戲院 (銅鑼灣時代廣場) 旗艦店12月9號矚目登場!🎄

📸 我地會一連6星期,透過IG界當紅攝影大師 Surrealhk 以超現實風格,為大家介紹英皇戲院(銅鑼灣時代廣場) 與別不同嘅觀影體驗❤️

而家考吓大家眼力,齊齊搵下電影彩蛋先 🔍
搵到記得留言話畀我哋知呀 (貼士: 8個)🤗
12月9日,Times Square 13樓見!

😎 Can you spot them all? 🕸️👻⚡ A team of famous movie characters are gathering (hiding😏) in Causeway Bay as we get ready for the opening of our flagship cinema at Times Square on 9 December 2021! Let’s see if you can find all of them (have I just said there’re 8 of them? Spoiler🤫)

📣 One of the most popular local creative talents on Instagram - Hong Kong photographer and surrealist artist Tommy Fung will share with you all movie excitement and unique experience offered by Emperor Cinemas (Times Square) in the coming weeks. 📸 See you all at 13/F, Times Square on 9 December 2021! 🥁 Stay tuned!

#SurrealMovieExperience
#英皇戲院 #EmperorCinemas
#TimesSquare #HKTimesSquare #時代廣場
#旗艦影院 #flagship
#英皇旗艦戲院矚目登場
#邁進觀影新時代
#Movie #Cinema #Christmas Hong Kong Times Square

https://www.facebook.com/481979678821526/posts/1581431548876328/?d=n
大圍站上蓋商場料2023年開幕 將設有戲院

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210520/mobile/bkn-20210520145651065-0520_00842_001.html

五月嘅新聞

智齒今晚喺星影匯又開大院
未睇/想二刷可以諗下
你用得多唔多先

咁佢都有啲獨家嘅電影嘅

其實用得邊間最多就續嗰間囉

最緊要方便自己
講真香港唔係睇百記就mcl
兩間都有join有時要就fd可以方便揀地點
100送兩張飛都抵啦
想問有冇師兄睇過apm 4dx ? 想睇蜘蛛俠
英皇都可以屌下
英皇地點真係唔係幾方便既
睇你住邊嘅啫,mcl咁耐我都只係去過1,2次
我樓下都有戲院但好少去
去得最多反而係Musea 同圓方
呢兩間都幾舒適
不過我覺得圓方而家啲片無以前the grand 多
好多時全部安樂戲
出事部分係三期,近城門河,唔關戲院果邊
咁以前the grand係因為邵氏同MCL 50/50先可以咁排片呀嘛
自己院線排自己公司片先係好正常姐
唔好講CC/英皇
細到如高登先咪都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞