“真”高質電器傢俱討論(21)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
一個白金真空格 一個瞬冷藏保鮮
2個其他都有啲類似咁
應該唔同既野黎..
真空 可保存得耐d 通常放菜
瞬冷藏保鮮 係快d凍同埋好快會煮既野,費事放冰格,通常放肉
4年, 新機已經係咁
講少左, 仲要耐唔耐聽到有水流聲
manual仲要寫埋呢啲聲音係正常
家母部Panasonic 用得仲耐過我都無咁多雜聲

PS: 我好怕嘈, 可能特別敏感
1. 除左4S, 我唔會買惠記
2. 見近期多人用, 可以留意下
3. 無留意
4. 要買就買有濾網的, 好打理好多
5. 應該out 筆喎
太平洋都出名,而家屋企用緊,so far so good
本身蔬果室都係白金觸媒?
三菱有信心D, 唯一問題係個出風口, 三菱個出風口好易有野擋住
三菱會甩漆
好核突
我睇咁多間,間間放出黎果部都甩
反而日立無甩
係唔係講緊條邊?
我都發現係咁, 不過日立D雪櫃空格中間互通, 我又唔鍾意
yes.條邊
所以我一路都未買
都係諗緊
個位又係600闊
又想買多門靚靚
最後應該都係日立同三菱, 都無第2個牌子有類近性價比
第個牌子多門要650闊
我想問西門子果隻有濾網果隻款 型號係咩?
太平洋吸力夠唔夠?
花灑頭moen 定 grohe?

仲有冇牌子推薦
用緊日立六門冇你既問題
唯一聽到既聲係製冰倒落下格嗰下
真空格我通常第二日要煮既急凍嘢就放落去解定凍
蔬果室真係幾堅 放生果同菜可以keep好耐下
瞬冷唔知原理同效果一唔一樣 日立都有得感應到熱嘢加大冷風同有鋁盤
睇你係要部抽濕機乾衣定點
如果剩係想保持舒服空氣濕度都唔洗買抽濕機 開冷氣好過
可以考慮lg部空氣清新機有埋對流扇
dyson 對噪音唔敏感, 唔介意哂時間托去整幾個月, 又好鐘意個樣可以照買既
高質唔一定貴價
LG呢個價offer到二合一又薄身慳位又冇咩大鑊氣
推介佢多個budget choice 比大家冇咩問題
就好似有啲人見人話想買大西北新樓
然後叫佢不如加少少買市區 非市區唔算係樓一樣
OK 呀,之前用抽拉式就真係唔夠力。
hansgrohe..?
LG部空氣清新機好似6千+...
因為屋企唔用冰, 我諗住用埋製冰格擺雪糕就算
單層嗰部elecboy賣四千四
空清機連對流扇個concept幾好
只係dyson qc太柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞