“真”高質電器傢俱討論(21)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
LG 洗衣機外國都多人用,唔算唔入流
嵌入式嗰啲可以咁放
多人用唔代表好,家電lg最多獲氣
topic唔係討論高汁電器?
Lg得電視可取,行緊4條2.1支援哂dv 120hz既時候sony仲2.0

就洗衣機黎講,只有miele同bosch
回埋樓上,美的格力代工果啲 是旦樓下捉個維修佬問下,個膽垃圾到不得了,窗口機只有日立同樂聲/樂信

講多少少,仲有雪櫃可以睇埋fisher 之後考慮日本牌,差唔多,但唔好買韓國牌子
LG最新部抽濕機好似好多人推介
嵌入式不嬲預你咁擺喎
焗爐散熱一係爐上下同後面留C形位 一係下面同後面L形散熱
上面係電磁爐本身都要下散熱, 所以要做C形
煤氣爐唔洗下散,可以做L形
抽濕同空清機就無乜所謂,都係老技術 揀部岩眼緣就ok
清,喺邊到買?
有幾多家庭下下用miele

咁唔怪之得Lg都睇唔上睇,你話samsung 都話
Samsung 獲氣先多,LG 洗衣機乾衣機喺外國因為近年 comment 唔錯,所以取代咗唔少傳統歐美二三線 brand
topic寫住高汁電器,但你又話幾多家庭用miele
8千蚊都嫌貴學咩人討論 ,其他牌大眼仔都五六千 一部iphone都成皮 一格階磚都2皮啦戇鳩
入得黎討論都應該有返咁上下年齡,總有一兩個朋友做電器維修/sales, 自己問下唔計佣 lg洗衣機幾好用先

算我都係出返去先 九撚唔撚搭八
仲有我電視係用lg
Samsung 真係乜鬼野都伏
電視機我用Q6, 唔夠三年背光開始有問題
仲要成日hang機
邊個牌子多水位賺,咪推介邊部囉
蘇寧有
三菱 日立 2個既6門單門雪櫃
外型/功能 都好似
不過三菱入面6格全部都唔通
除此之外 2個牌子係咪都冇乜大分別
用緊日立好很嘈
佢一開壓縮機聲浪好明顯
同埋溫差一大成日有bomb一聲,夜晚成日比佢嚇一嚇
諗緊買dyson空氣清新機+風扇 靠冷氣抽濕
定係 其他牌子嘅風扇 再另外買部抽濕機+空氣清新機
大家會點揀
另外抽濕機+空氣清新機有冇推介
想買埋抽油煙機價位大約3K-4K左右
暫時睇中幾部 請問邊部比較推薦? 因為好難選擇
1.Whirlpool AKR4071/IX
2.Panasonic FV-953P
3.太平洋 Pacific PR6108-U70S
4.Siemens LU83S750HK
5.富士皇 Fujioh FR-FS1870V/
FR-FS1890 SM
咁貴竟然做到咁差
Dyson野一壞咗好麻煩
Samsung雪櫃識幾個人用左幾年個冰格都會積雪,要剷冰
其實都分 range,淨洗 8K+ 咪 Miele 囉...
人地預 5K+ 唔通又叫人俾多幾千上 Miele 咩..

利︰用緊 M記
日立有真空格

三菱會甩漆
但我都想買三菱..仲平d
咁誇張?買咗幾耐?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞