“真”高質電器傢俱討論(21)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
想買空氣清新機有無推介
睇緊Panasonic F-PXT70H
仲有無其他可以留意吓?

最緊要係要配灰色個轉插 美制3/8 轉番英制G3/8

之後啲喉好易配啦
Alot living
不過唔平
Thanks 巴打

淘緊幾個膠轉頭落嚟試下,3分外牙用嚟搏個FF100頭,3分內牙搏曲尺制,2分內牙搏飲水龍頭,佢寫明俾3M 用希望用到

星期六再出旺角睇下
利可保 買轉插再配埋喉曲尺搞掂
拎埋個ff100頭去 配
請教下,係咪曲尺出ff100 頭,ff100 出水龍頭

我成set 野攞晒去利可保配?

最緊要係要配灰色個轉插 美制3/8 轉番英制G3/8

之後啲喉好易配啦
Thanks 巴打

淘緊幾個膠轉頭落嚟試下,3分外牙用嚟駁個FF100頭,3分內牙駁曲尺制,2分內牙駁飲水龍頭,佢寫明俾3M 用希望用到

星期六再出旺角睇下
大家拖板揀邊款
Brennenstuhl 德國製造
有冇人試過搵煤氣公司睇位裝熱水爐?
我個case想拆咗廁所隻處死式電熱水爐,
想睇下廚房裝返再拉返冷熱水去廁所沖涼
煤氣公司淨係裝爐定係可以俾錢裝埋水喉(明喉)拉返過去?
因為唔係全新裝修,想加加減減入去住
有煤氣師傅另外接單的
call tgc 約睇位,叫個師傅報價
叫佢唔好跟tgc 個價報,跟師傅公司報,會平D
反正都係同一班人做
但係海鮮價黎
唔同師傅唔同價的
實係啦
拉喉係跟呎數報價,有啲pk 會報多兩呎呃錢,你可以自己覆呎。亦可以唔經煤氣公司,自己搵持牌煤氣匠整。
佢哋會買埋水龍頭?款式冇乜要求淨係用到就得
個熱水爐要跟TGC買,有記錄即係會有保養?
我最主要係啲水喉水龍頭花灑搞唔掂
收到最緊要冇鑊氣咁我到時問一問個師傅先,我怕佢係老正不受誘惑冇開公司嗰啲
熱水爐問佢地可以裝d乜,唔可以裝d乜
有d屋苑好似話唔俾裝超薄款 etc...
抄底型號,去BBE / Builtinpro / price com 格價
一樣有保養,因為佢地都係問tgc 攞貨
咁我預約先
打上煤氣公司先,上門睇位好似唔駛錢

其實你張煤氣單每個月有幾蚊係保養費,所以你搵佢係好應該嘅
我就係唔清楚煤氣公司邊啲服務包邊啲唔包
如果個師傅自己有嘢接job 就好啲
肚腩巴,想請教下。下星期會安裝四部三菱電機冷氣,分別是MSZ-GS09,07*2同18VF。冷氣師傅最初話電線是4芯變頻線孖枝孖膠,所以會同豬腸一齊包。佢話之前分開包係因為電線係單枝線,無包皮所以怕凍氣影響電線運作,現在新技術已經可以防火防凍,所以包係豬腸入面係無問題的,亦都唔會有電線外露問題。但我要求了分開包,師傅話冇問題,電線會用電燈喉包,不是用豬腸,灰色軟喉。這樣妥當嗎?謝謝。
我係搵煤氣公司睇,不過係裝返同一位置,但改煤氣錶加換哂煤氣喉同改煤氣喉位
水喉叫煤氣公司劃好位,水喉師傅搞水喉,搞掂水喉叫返煤氣公司裝爐
agger,個爐我係bbe買,最後都係煤氣公司裝
但bbe平啲
我都係美馬買左濾水器,準備砌一次差d 咩就出gi買晒番黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞