屌你903真係onlun9今年係咁壓jay fung ap

515 回覆
1614 Like 52 Dislike
唔夠都試過照頒
Jay Fung間寰亞都係大公司嚟架
欣宜 同 c all star 一定金獎啦 今年獎爭得好刺激
所以free 唔到出黎
分左比Ansonbean啊
屌咩張蔓姿 live難聽都嘔 一啲感情都冇 唔知做乜
Anson beam 唔會有獎架啦 男新人定曬啦
11 月 商台會short list 曬d 歌手獎架啦
男歌手難爭呀 仲有Phil lam 都有機會 公司quota
唔係掛……
先唔講心之科學
6號live我諗band仔都公認最好冇之一
當年gem講得好啱架結果啲人講咩?
藍奕邦講咩
擔心係呢樣
Ciao係我心目中係差未來見少少
一聽到就每次送機都係聽住返屋企
本報已率先披露G.E.M.杯葛叱咤,前日她更拍短片放上YouTube暗寸說:「你一年一度搞event係冇問題,但你忠於你自己,如果你表達嘅嘢同你做緊嘅嘢係唔一致,咁就唔公平,更誤導咗人。」擺明反擊商台。

有機憑《為執著乾杯》首奪叱咤十大的藍奕邦,前晚在微博發炮插G.E.M.口是心非:「小妹妹,既然你覺得香港的頒獎禮比以往少了意義,你又何必勞思(師)動眾為你覺得沒有意義的東西拍一條如此good quality的短片呢?還有,切記兩字:謙虛。還有,藍uncle等了八年才得到他們的第一隻冠軍歌…噢!你記得人家08年給過你生力軍獎嗎?記住:感恩!飲水思源!」

同樣缺席叱咤的何韻詩,先在微博以過來人身份勸G.E.M.說:「我也曾經年少氣盛過,也曾經為自己的歌沒有進入哪(那)個十大而生氣過;後來我發現,這只是一個商業的遊戲。覺得不適合自己就別參與囉,就是這麼簡單。」先禮後兵的阿詩借先師梅艷芳教誨來教訓G.E.M.:「切忌覺得自己那一套才是最好和最有誠意的一套,謙虛和腳踏實地做好自己的事才是最重要的。」

前DJ茜利妹也在微博發功狠批G.E.M.抽水:「阿G.E.M.你視野咁國際化,香港真係唔啱你,衝出香港啦趁後生。」

側田:「現在是『下載率』的年代,有誰會開radio或者看電視來聽音樂?司機和老人家吧。MOOV, KKBOX, iTunes等,做個十大吧,最公平確實。講真最近十年哪一首十大是真的『金曲』,但其實一首歌沒獎不代表不好,命硬=0獎,但現在唱還感動。我們做singer能打動到,改善到,感染到,就是成功了」他繼續說:「有位前輩跟我說過,這一行會帶到你很高和很低,但是keeping making good music and enjoy , u will be fine. 加油妹妹,Your music is good and u r so young !!」
證明你一啲都唔留意rubberband

佢live之前差係事實
無可能
男金要過hins
點睇家謙今年應該男銀
呢首仲難頂
真心jay fung啲歌正咗好多
今年就算冇歌入頭十
可唔可以至少都畀個男銅佢
不過mc要搵人搞搞啲衫同埋唱歌嗰陣時既動作

雖然佢唔高,都唔好着到5短身型,仲有唱嗰陣時個膊頭縮起好似駝背,好肉酸
但係佢最尾都係冇得拎十大
留下來的人
先哭為敬
一向
係利益同利益 商台呀 商行先
*c allstar
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞