劉仲敬對香港評論整合(4)

1001 回覆
14 Like 14 Dislike
咩都查表,反而覺得煩,影響杯葛力。
黃色飲食圈
所以其實一開始已經錯晒方向,到而家仲演變成一齣鬧劇。
黃色水魚圈
所以咪就係話你放到個post 咁大,不如出街睇實際情況,下下放到網上世界咁大乜都唔洗搞啦
十隻牌子以內其實乜都夠 耳熟能詳 最好連師奶都記得 令二百萬人都動員到
抵制完一期(半年左右)有成果之後 先開下一期

依家係每個範疇幾十個 張表啲logo多到眼花暸亂令人無心機睇
師奶唔會show你
連登仔第一第二次仲會查表 第二十次你睇下佢仲查唔查?
去阿布泰睇下,多咗幾多本土牌子共榮
其實個post只係開咗個先聲,個問題始終係要解決,唔係掩耳盜鈴就得。而家出街間間都要安心出行,你要反安心既唔該轉做外賣,駛唔駛去到有啲黃店鬧客甚至告客唔用安心,先肯去正視問題。
打個廁紙 黃,第一幅

究竟係幾難有幾花,我覺得你舉嘅處境真係好隔硬,買完二十次都仲要查?要舉都舉好啲掛
士多有一輪都叫本土品牌啦,咁又點。如果佢冚你旗既,你覺得啲本土牌子會點,一係執,一係轉駄,咁仲叫唔叫經濟圈。
我就完全唔覺得羞恥咁講:
我係唔會查
呢張圖我買廁紙開咗2次之後就無再開過
而我唔覺九成九人會勤力過我
原來你會背晒成個表為止
好可惜二百萬人係唔會
而廁紙只係諸多其中一項嘢
比著我係師奶,我係查都唔會查,買廁紙又要查表,買洗頭水又要查表,買紙巾又要查表,買消毒液又要查表。查到幾時?
講緊阿布泰依種入本土新牌子嘅飲品食品調味等各種產品嘅共榮圈,叫你去行下睇下多咗幾多本土嘅牌子,公司,就同我講如果佢冚你嘅一係執一係柒咁冇咩好討論,咩都講人哋冚你就完,搞嚟做咩
張表已經好有問題
大部份名都係小眾牌子 聽都未聽過
背乜鳩買幾次都記得邊2,3隻啦下話,邊個叫你一個要輪流買晒咁多個牌子?你根本為拗而拗,然後否定所有嘢,你慢慢
其實係,我諗我唯一有形象既係絲潔,而且你買嗰陣仲要搵,勁唔方便。
你太睇小香港人嘅金魚記性
所以問題核心就係搞嚟做咩,你晒咁多人力物力搞一個勁脆弱既系統,究竟想要啲咩?滿足自己對共榮圈既想像?
我果時都唔知點解係變曬全力攪黃色經濟圈
之後又攪35+
完全唔知點解,明知係失敗費時且無用既嘢,都要落足全力搞。我只能夠講可能係有人有心將運動引去另一個方向,從而達到消耗民氣既目的。
有本土牌子製品都有問題?乜撚都唔識整乜撚都唔洗做樣樣靠進口先得?咩事,人就係有咁多,梗係有唔同嘅人整唔同嘅嘢,好出奇?
我唔係講緊本土品牌,我非常支持本土品牌多元化發展,我係講緊黃色經濟圈。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞