劉仲敬對香港評論整合(4)

1001 回覆
14 Like 14 Dislike
https://twitter.com/LiuZhongjing/status/1458765302255308807
光說不練豈不是太吃虧,成功的國父至少應該殺出一個有利的傷亡比例。
https://twitter.com/LiuZhongjing/status/1461308956064862212
武裝香港愛國者

自由亞洲電台
@RFA_Chinese
【美國會報告大篇幅形容香港”大陸化”】
【建議限製香港 “官媒”入境美國】
【跟大陸同等關稅待遇】
講緊邊個
有條友話台灣比香港人居留但無比PR=逼害香港人
你由正經post 演變到大部分都包CCtai乜乜CCtoy物物都幾sad
最搞笑係條友舉例話如果冇提前講明做過公務員同紀律部隊會被拒絕申請既話,就係逼害。原來真係可以掩耳盜鈴得咁緊要。呢件事表明所有資格甄別審批必須嚴格執行。英加澳如是。
黃絲: 要不是我地香港人作出犧牲 台灣早就被統一了
關於人員甄別同制裁

我之前提到香港人應該建立local community chapters
如果建立得到 呢兩個工作最適合就係畀返行動反共(非費拉港豬黃絲)嘅香港人做
鬼佬鬼識分邊個黃邊個藍邊個紅 你話英美五眼嘅情報機構都算蒐集資料能力高d 其它國家邊有能力去做甄別

成日嗌鬼佬制裁呢個制裁嗰個
自己都可以做架嘛!!
流亡港人可以匯總一份list,所有共狗及其親屬、朋友、生意夥伴全部入list
輕則杯葛人
重則對冧佢沒收佢財產都係合理行為

呢d係屬於香港nation嘅戰爭權力
如果唔係我地黃絲犧牲,又點會有全球抗共呢?然而十個講呢句說話既黃絲,我諗起碼有九個都冇落過場。
又唔會飛你出台灣咁嚴重,陳醫生佢地要建立既係社區共同體,又唔係政府。不過可以同陳醫生佢地起衝突,我諗都係意味住呢班人喺南部會好難生存。
港豬最仆街既一點係要求人地要無條件尊重本土社會,自己去到人地就大條道理唔洗尊重人地本土社會。度度如是。
Twitter見到佢哋講緊
最搞笑既係佢地話國語係台灣官方語言之一,所以「請」不要跟我講台語係冇問題。但其實香港既官方語言係中文同英文,如果啲新移民「請」你同佢講普通話,又話「請」不要跟我講廣東話,佢地又會點諗?
佢哋以為係實務考慮,好聽啲叫政治唔敏感,難聽啲就係目中無人
根本語氣已經出問題,我夠膽講成篇嘢將台語換成廣東話,我保證大家同twitter班台灣人同一態度,以前啲長輩話我地呢代中英文水平下降,起碼都可以話中文冇。我睇呢家咁既樣,佢地其實冇講錯。
但係我覺得語文水平呢啲都係表面問題,根本問題係明知呢樣嘢係錯仲要無恥護航同埋仲要覺得自己冇錯。如果呢單嘢俾佢地過到骨既話,我諗香港人到時真係會同芝麻人無異。
遲早當匪諜處理,班「民蟈膠」同「精神華人」收皮都算,但係走到去台灣嘅前線勇武真係多得班柒頭唔少
同一班人裏面有人講過學俄文移民去立陶宛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞