劉仲敬對香港評論整合(4)

1001 回覆
14 Like 14 Dislike
https://twitter.com/LiuZhongjing/status/1472706708573233155
#香港建國唯一出路,沒有祖國你什麼都不是。

自由亞洲電台
@RFA_Chinese
當香港立法會選舉投票進入最後半小時衝刺階段,倫敦港人也在同一時間,在香港駐倫敦經濟貿易辦事處外啟動一場另類“公投”,題目是“是否承認中華人民共和國香港特別行政區政權在香港的執政地位和其管治”。
https://twitter.com/LiuZhongjing/status/1472878873360613383
從英法海軍協議到捷克軍團萬里長征,不過十五年而已。波希米亞1904年的獨派,並不比今天的巴蜀利亞愛國者多。1904年的波蘭獨派無論海外還是本土,都比今天海外或本土的香港獨派少得多。
呢班滯港支真實地位係白區黨或者白區黨外圍群眾,有中華民族英雄習近平喺度,佢地嘅天龍人夢睇怕都唔會實現到。
咩嘢叫6c 西門子吞噬?
何君堯 李梓敬呢啲
先由鄉事派開始,跟住就係自由黨新民黨同所謂既中間派,然後係民建聯。工聯會會內部整風。
原本諗住洗血兼將香港當跳板,而家只能做前者。
呢啲其實應該係第一班被人開刀
郁佢哋先❓夠“右”夠爛砌喎
共匪最大
btw 梁振英啲卒仔好似無個選到
51選40
何君堯係鄉事派出身,而家企圖接管成個鄉事派,到鄉事派俾佢接管之後就要打倒。李梓敬出身太洋化,浸個鹹水又喺美國國會實習過,單純靠政治表態係無法取信於北大人既,一係佢地而家出賣同儕,但都避免唔到走狗烹既命運。
何君堯唔係鄉事派出身,係佢老竇做差佬果時守屯門,所以何家先係新界發展勢力
時間在我論
持續低滳
香港民族鬼有咁多
只不過係白華唔投票,劉仲敬就計左佢哋入香港民族而已
以此自勉
條友好似真係人緣麻麻

個班底好似雜牌軍
君堯應該正統原居民嚟
何君堯老豆同阿爺都係良田村村長,係根正苗紅嘅原居民。
應該郁呢啲東食西宿多年仲要心存怨望嘅商家佬先掛

自由黨鍾國斌認為落敗主因是選舉制度改變
https://lih.kg/2815483
張人龍家族就唔係原居民
理應係第一班,不過共黨最怕有組織既力量,呢啲東食西宿既商家佬都係遲啲先對付。
但係都被鄉紳認可,所以一般嚟計都係鄉事派。
其實原居民都唔係靜係睇血統,對鄉有貢獻而且被鄉民所認可既,一般都會擺入圍酒,意味佢正式成為村既一份子,好似吳靄儀老豆咁。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞