[LOL] 英雄聯盟 S11 世界賽討論區 #848

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
冇可能你想打亞運出年一定要返lck
Canyon > Tarzan
LCK 四大中路 > Scout/ Doinb

唔覺Theshy Rookie 會打
同埋啲LPL隊會唔放人
咁viper呢
上路劣啦出年9成返lck
唔覺世界賽Viper 打得好好
雖然好大機會入決賽
係喎已經唔記得咗佢
Nuguri Canyon Showmaker 真係最勁top side
希望s12繼續係咁
又話全力支持T1
佢咁樣比較都幾有趣
不如又計下廢老同chovy佔幾多資源同食幾多個藍?同埋HLE圍住中路打都絕對唔係小先
韓國個唔使服兵役好似係服役時間縮短到4星期 同埋544小時義工
唔熟韓國嘢 不過嗰陣孫興慜拎亞運金牌好似係咁上下
其實有得揀一早揀左,係賤種l支l唔放人
其實我覺得Faker最後都係會服
Chovy個所謂「佔資源」係咪好似uzi咁成隊讓俾佢先?
Morgan長期輸線 輸兵 俾對面單殺
大家都知 幫佢唔會carry 但唔幫佢就肯撚定爆線
幾乎每場都俾對面打到冇錢
Willer有時幫到手 但佢刷野怪都唔係特別勁
Chovy就大家都知佢好撚少漏兵同俾對面單殺 單殺對面唔少
牙deft呢年食兵同對線都唔係特別出色

廢老就隊嘢好明顯唔係打中路
之前都試過會讓兵俾canna/guma/teddy食
喺成隊嚟講佔資源的確係唔算最多

幾乎每隊中路都會拎藍㗎啦呢個就真係唔知講嚟為乜了
Btw點先叫圍住中路打?我睇咗成年就真係唔覺
摩根啲精彩操作同觀念
帶到佢入8強已經好撚誇張
根本佢冇鱷魚 連打外卡上路有問題
GRF輸,但Chovy冇輸
DRX輸,但Chovy冇輸
HLE輸,但Chovy冇輸
十足十以前肥狗啲fanboys
GRF都未開始吹Chovy
DRX係輸俾Showmaker
HLE sor我唔覺Chovy輸俾而家Faker
Chovy Faker 個定位差咁遠有咩好比
咁t1 3:0 hle 邊一場係輸chovy
果年下路對肥狗比人當私家雞咁打
等睇下年Chovy去邊隊好過
去一隊有4個正常人既隊先判斷到佢既實力係邊
呢隊咁既屎忽野 點發揮
場場啦
冇一場Chovy係打爆faker的
唔理啦總之帶住摩根拎唔到冠=廢
嗰年肥狗係好勁(世界賽前)
拖撚住4件垃圾係lck包尾咁濟打撚到入worlds 8強 又唔計

3:2 t1 又唔撚計 然後係咁講chovy過譽 都唔知係咪痴撚線
覺得場場jg爆到咁都應該係中路壓線既人係咪連機都冇打過

淨講第1場oner同keria搞到chovy連續10分鐘冇閃又唔講 第23場 揸counter pick又唔講 總之壓唔爆就係廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞