有本事就駁我!好撚多垃圾亂鳩咁用whatsapp

199 回覆
1159 Like 19 Dislike
負評果啲係咪被逼害,
老闆係隔離𥄫到你睇緊呢個post

華生
不嬲MUTE+IGNORE 工作GROUP
放工後唔使旨意叫我
點熄已讀,之前個apps壞左
正皮
問下姐,洗唔洗咁惡呀
有17個連登仔係老細
我都好撚憎,我老闆就係咁,星期六都要人幫佢check呢樣嗰樣,好撚煩,唔只Whatsapp,為咗鬧人 連星期六都會打電話嚟

打電話呢d搵第個聽扮自己唔得閒

咁更加衰 星期一實叫入房狂鬧,所以話女人做老闆,特別係未結婚嗰啲,好難頂

巴打,一山還有一山高啊 ,結左婚 老公長期唔係身邊既女boss先最難頂
問下姐,洗唔洗咁惡呀

係咪剩係問下咁簡單先
兩部電話,公司電話收工後即熄機
外國立撚左例好撚耐啦,
香港仲停留緊應唔應該立例

吠兩聲就立例咩
標準工時都搞左n 年都冇結果啦

外國工作

可能咁我 唔能夠理解點解唔可以直接講收左工唔傾工事

因為外國立左法

香港要唔要立法

其實香港立呢啲法都冇乜用,香港有自己嘅奴工國情,係呀法律上真係保護到你,到時啲死人爛閪老屎忽咪日日整尻你,被欺壓真係冇嘢保護到自己,鬼叫佢大過你
外國工作

可能咁我 唔能夠理解點解唔可以直接講收左工唔傾工事

因為外國立左法

香港要唔要立法

其實香港立呢啲法都冇乜用,香港有自己嘅奴工國情,係呀法律上真係保護到你,到時啲死人爛閪老屎忽咪日日整尻你,被欺壓真係冇嘢保護到自己,鬼叫佢大過你

一add我即退

add左我兩次 我退左兩次

問我做咩退 我話你地好撚煩

之後冇再add我
一add我即退

add左我兩次 我退左兩次

問我做咩退 我話你地好撚煩

之後冇再add我

我都好撚憎,我老闆就係咁,星期六都要人幫佢check呢樣嗰樣,好撚煩,唔只Whatsapp,為咗鬧人 連星期六都會打電話嚟

打電話呢d搵第個聽扮自己唔得閒

咁更加衰 星期一實叫入房狂鬧,所以話女人做老闆,特別係未結婚嗰啲,好難頂

巴打,一山還有一山高啊 ,結左婚 老公長期唔係身邊既女boss先最難頂

ching,一山還有一山高啊 ,結左婚 老公包二奶既女boss先最難頂 [/
Alex真係好勁😂

你又搞咩呀
一開始唔識野,收工後老細打嚟都照聽,
聽咗幾次後有日收工同friend打邊爐,太嘈miss咗老細call,諗住第二朝佢問起就照直講gathering緊太嘈聽唔到,點知佢無問,
之後out of office hour佢打嚟都特登唔聽,自此佢無再打過
WTSAPP應該整個MSN果種STATUS,有得教AWAY/忙碌
大條道理唔睇你MESSAGE,睇左都唔SHOW READ就好D
一開始唔識野,收工後老細打嚟都照聽,
聽咗幾次後有日收工同friend打邊爐,太嘈miss咗老細call,諗住第二朝佢問起就照直講gathering緊太嘈聽唔到,點知佢無問,
之後out of office hour佢打嚟都特登唔聽,自此佢無再打過

叻仔
咪屈
有用咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞