有本事就駁我!好撚多垃圾亂鳩咁用whatsapp

199 回覆
1159 Like 19 Dislike
老屎忽:喂,放收一齊食個飯!
我:起!大家一場同事,又唔係朋友,食咩飯阿!
自此,班友少煩好多
agger
兩個number,開工用果個一收工放假就選擇性收唔到

有無試過黑鳩你面話你唔覆

有呀,跟手我每半年轉新電話號碼
自此佢地都唔知用咩number搵我

再以其人之道 還治其人之身
收工放假有客問野就即時掉出group,
無人應就打電話問
每一兩個鐘打一次,之後就再無人會屌呢個問題

一定係兩部電話
一部私人
一部太空卡返工用
收工熄機關人鳩事

等轉電話我都想出多張卡
已讀不回咪得

巴打你邊行
之前intern有個group,之後返番學都無quit到,跟住一個月後有個同事指明問我一個月前處理嘅一份File嘅詳情 所以樓主你話收工都仲問已經算少野,我quit左份工佢哋都仲用WhatsApp黎問
平時返工放工鍾意用wts gp問野都算
屌我老世過時過節新年中秋端午節sd啲長輩圖去個返工gp到
仲要加句 各位同事!端午節快樂!
屌仲要有傻仔跟機回返端午節快樂
利申: 已mute
之前intern有個group,之後返番學都無quit到,跟住一個月後有個同事指明問我一個月前處理嘅一份File嘅詳情 所以樓主你話收工都仲問已經算少野,我quit左份工佢哋都仲用WhatsApp黎問

last day即quit公司group
公司所有人同group 都mute
費時彈通知影響心情
工作時間以外一律唔覆
荒謬既傳統潛規則是要矯正的

想知你最後有無覆

同佢講唔記得啦
平時返工放工鍾意用wts gp問野都算
屌我老世過時過節新年中秋端午節sd啲長輩圖去個返工gp到
仲要加句 各位同事!端午節快樂!
屌仲要有傻仔跟機回返端午節快樂
利申: 已mute

想知你最後有無覆

一開始咪好聲好氣話唔係記得好清楚,廢事講錯 之後佢仲係咁follow up問我,引導我記番,之後太煩就無覆
屌差啲以為係自己出左post
私人電話入啲公司group都已經夠on鳩
最慘係總有啲人係會秒回group
當個個都係咁既時候,唔好話唔覆,你覆慢左都畀人覺得你無誠意、唔上心、唔尊重
又當慢慢成為一種文化之後,你收工唔覆公司group=罪人,唔合群

香港人真係好撚奴性

Exact 7 ly
屌差啲以為係自己出左post
私人電話入啲公司group都已經夠on鳩
最慘係總有啲人係會秒回group
當個個都係咁既時候,唔好話唔覆,你覆慢左都畀人覺得你無誠意、唔上心、唔尊重
又當慢慢成為一種文化之後,你收工唔覆公司group=罪人,唔合群

香港人真係好撚奴性

Exact 7 ly

我老母嗰陣時又係咁樣教我,話唔好驚蝕底,收咗工都照做先得上司歡心

想知你最後有無覆

一開始咪好聲好氣話唔係記得好清楚,廢事講錯 之後佢仲係咁follow up問我,引導我記番,之後太煩就無覆

其實呢個case 一開波就唔應佢佢就最柒
反正都無翻,又唔驚得罪

唔答 熄藍tick 熄已讀是常識吧

Btw 正評

最撚on9係熄咗藍tick喺group都睇到你有冇收到同睇到

呢樣設定堅濕鳩

uninstall

返part time都係咁 放假都放得唔安樂 成日搵啲無聊野黎抽秤你 見到你冇同啲客傾計都send幾篇野黎話你 唔洗做咩又多野做 一日幾十個客行黎行去點樣逐個傾計呀 咁吹得我唔好去做社工?洗係到做part time reception?
放撚左學啲組員就開始係wts同gp左問右問
有啲嘢明明google搵到決解方法
又要我比份嘢佢抄
扮睇唔到真係好撚煩
🇫🇷法國擬新法 打工仔工餘有權無視工作電郵
公司group先多野睇
睇D傻仔係度刷老細鞋, 仲要當住全世界面極盡奴性
見親都好笑
退谷補平安
公司所有人同group 都mute
費時彈通知影響心情
工作時間以外一律唔覆
荒謬既傳統潛規則是要矯正的

做得好
正皮不解釋

利申 返工第一日已經講明收工唔會覆whatsapp 你咬我食呀
所以先咁憎whatapps 應又唔係 唔應又唔係 無形中變成壓力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞