有本事就駁我!好撚多垃圾亂鳩咁用whatsapp

199 回覆
1159 Like 19 Dislike
學歐洲(定法國)立法規管

香港只會立法打工仔唔覆whatsapp=曠工

如果有議員爭取到立法,肯定係票王
我都好撚憎,我老闆就係咁,星期六都要人幫佢check呢樣嗰樣,好撚煩,唔只Whatsapp,為咗鬧人 連星期六都會打電話嚟

打電話呢d搵第個聽扮自己唔得閒
支持用telegram !

咪撚教識班廢老用添呀
真係好撚戇鳩,問佢地有冇tg又話冇,係都要拎我電話,仲成日收左工都係到問問問,唔答佢就直頭私人訊息我,問我做咩唔覆,屌你收左工仲答乜柒呀,返工咁撚得閒又唔問,有時仲要打電話黎,屌你老母用133打過黎,個谷已經睇到晒啦,你咁樣遮個號碼把撚咩,唔聽又問做咩cut線,我例牌唔聽133
利申:第一日入谷已經mute左
發現每人真係應該拎兩部手機
一部淨係比自己fd
d撚屌同事就求鳩其買太空卡
whatsapp個d 咪比果個number
放工熄機 or 掟埋一二邊
打機睇片又唔洗怕d撚樣係咁@阻住晒
平時先到d紅點見到就好想熄晒佢地
仲有呀 有d濕鳩無聊最鐘意check你有冇online
點解on左又唔睇 真係用兩部機最方便
而宜d儲值卡用落又平 轉工連電話都轉埋
識人facebook都會開多個
正皮
淨係講公事已經有7,8個group
癡撚線
支持用telegram !

咪撚教識班廢老用添呀

班人痴線架,佢地好鍾意無啦啦加人好友
我用line佢無啦啦加我,佢地連kakaotalk都用埋
駁唔撚到
咪講句收左工唔覆 好難? 我就係咁

你真係咁串同老細講?無西鳩你面咩
真係好撚戇鳩,問佢地有冇tg又話冇,係都要拎我電話,仲成日收左工都係到問問問,唔答佢就直頭私人訊息我,問我做咩唔覆,屌你收左工仲答乜柒呀,返工咁撚得閒又唔問,有時仲要打電話黎,屌你老母用133打過黎,個谷已經睇到晒啦,你咁樣遮個號碼把撚咩,唔聽又問做咩cut線,我例牌唔聽133

用133打呢啲人心態好有問題

直接講有咩問題?定覺得自己有錯? 事實係無 要西臉既咪由得佢 重要既係比佢知你諗法同原則 下次就唔會問
mute 左佢得唔得

人地叫你做狗 你又真係走去咬骨頭

笑死
負評果啲係咪被逼害,
老闆係隔離𥄫到你睇緊呢個post

用133打呢啲人心態好有問題

佢地痴線架
所以我一向唔聽
正常問野就用反email啦
係都要喺whatsapp問嗰啲正on9
正常問野就用email啦
係都要喺whatsapp問嗰啲正on9
我都好撚憎,我老闆就係咁,星期六都要人幫佢check呢樣嗰樣,好撚煩,唔只Whatsapp,為咗鬧人 連星期六都會打電話嚟

打電話呢d搵第個聽扮自己唔得閒

咁更加衰 星期一實叫入房狂鬧,所以話女人做老闆,特別係未結婚嗰啲,好難頂
外國工作

可能咁我 唔能夠理解點解唔可以直接講收左工唔傾工事

直接講有咩問題?定覺得自己有錯? 事實係無 要西臉既咪由得佢 重要既係比佢知你諗法同原則 下次就唔會問

無你咁直接 但我都唔多積極覆
試過有次有人同我講,你收左工就真係收左工嫁喎
我:咁你翻工個陣係咪真係翻緊工

無你咁直接 但我都唔多積極覆
試過有次有人同我講,你收左工就真係收左工嫁喎
我:咁你翻工個陣係咪真係翻緊工

我翻工已經付出左我既時間 有咩問題?
有本事就駁我!阿媽係女人

我以為已經係人人知既野黎
不過都比個正評你
唔好話同事
對客我都堅持只在office hour先覆野
客都有自己生活
收左工最多只會同客好似朋友咁吹水

客whatsapp叫我做野嗰啲都禮貌地叫我第二朝番工先覆
講真,你ot啫,除非已知對方都一齊ot緊
否則非辦公時間講公事
除左自己老闆外應該都唔會有人鍾意
之前份工搞到個WhatsApp相簿9成都係公司野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞