有本事就駁我!好撚多垃圾亂鳩咁用whatsapp

199 回覆
1159 Like 19 Dislike
公司group 唔講公事
最撚難頂係voice messag
對住部電話講完當同左你講
其實買張數據sim最平幾錢?
最撚難頂係voice messag
對住部電話講完當同左你講

呢樣真
我公司係直接將你見工果個電話擺落contact list俾全公司睇到晒
不能同意更多
我公司係直接將你見工果個電話擺落contact list俾全公司睇到晒

然後有人會問點解見工唔買數據sim

所以第一日出黎做野就應該準備2個電話
之前入左間公司個TEAM HEAD好撚鍾意你收左工之後打黎同你傾電話
問你做成點又係咁灌輸D人事關係概念比你
痴撚線 番左1星期到已經好撚怕佢打黎 收左工都仲打黎傾足個幾鐘做乜鳩

所以第一日出黎做野就應該準備2個電話

呢樣野係好撚重要
我果陣新入職就加我入左十鳩幾個gp
全部mute+封存
相呢就不嬲較全部唔save落電話既
除左自己frd既gp喇
唔係既話公司gp d濕鳩相del都del死我
開兩個電話
一個公用一個私用
公用果個長期放係公司
收左工就理撚得佢
有14條煩膠whatsapp撚
打過3份工
從來冇試過 非OFFICE HOUR 覆MSG
就算OFFICE HOUR 都唔係秒覆 得閒先睇
你係有緊要野 就EMAIL /打比公司枱頭啦
得鬼閒睇手機咩

我放工係極少睇手機 因為番工已經成日睇電腦 對眼已經好撚累
d仆街腦細夠鳩膽死深夜whtspp出黎,無人覆就打電話過黎
通常細公司先係咁
開哂group扮有溝通以為自己係大公司
外國工作

可能咁我 唔能夠理解點解唔可以直接講收左工唔傾工事

因為外國立左法
長期唔理啲Message
外國工作

因為外國立左法

香港要唔要立法
痴線 邊有人和公司計較咁多架
駁唔撚到

Set咗Mute一年
外國工作

因為外國立左法

香港要唔要立法

過到章魚人至算啦
通常細公司先係咁
開哂group扮有溝通以為自己係大公司

細大都一鳩樣
公司過百億既都照係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞