有本事就駁我!好撚多垃圾亂鳩咁用whatsapp

199 回覆
1159 Like 19 Dislike
真係好撚多呢啲垃圾

得罪講句,
依幾年科技發達左有智能電話,你話開個whatsapp group 黎方便溝通,咁本身係無咩問題。

但係見身邊好多人都係,比自己公司啲老細呀同team呀add埋晒入啲垃圾公司group,呢啲group真係好撚痴線

你話office hour要求人地有問必答呀甚至秒覆你都無問題,咪當覆email 姐。咁呢啲case有group係會方便溝通,始終公司咁大,又可能行開行埋,咁樣係方便有效率。

但non office hour就唔撚該收皮啦好無?
好多閪人係鐘意夜一夜先問呢樣問個樣,又想了解呢樣個樣又成。你老母你有野問唔撚識開工個陣問嫁?都收撚晒工,你問多兩問個進度會自己變快嫁?有野咁撚緊要想傾,唔撚識office hour send個meeting request出黎大家坐低傾嫁?
收左工仲覺得覆你係老馮咁樣 收工呀,依家係收工呀,知唔撚知咩叫收工呀屌你?
呢啲濕鳩情況,有whatsapp group根撚本就係無償OT ,完撚全係班on9呀叔濫用左whatsapp group

邊條on9唔順氣既就駁鳩我,你講得服我既叫你聲契爺又點話

政府應該立法規管濕鳩公司群,收左工再問問問就要計翻OT錢
問咪問囉,有得收左工都傾好似一家人咁,好溫馨呀屌你

小市民想申請立法有咩程序呀屌你,真係要搞搞佢
agger
兩個number,開工用果個一收工放假就選擇性收唔到
退group唔得咩

公司群退咩呀
退group唔得咩

公司群退咩呀

不嬲收工mute晒佢
正皮不解釋

向濫用說不
mute 左佢得唔得

人地叫你做狗 你又真係走去咬骨頭
agger
兩個number,開工用果個一收工放假就選擇性收唔到

有無試過黑鳩你面話你唔覆
退group唔得咩

公司群退咩呀

不嬲收工mute晒佢

長期mute曬
同阿頭講收工唔睇電話,無咩事唔好煩我
完全認同

公司group長mute,一句都無覆過
退group唔得咩

公司群退咩呀

不嬲收工mute晒佢

依家有個濕鳩 @ 功能
咪撚應佢
完全正確 番工你撳撚到wtsapp爆都唔緊要 番工前 收工後就咪撚再send啦屌你老母 乜撚野大家庭share下番工事 你老味我一日廿四小時係咪淨係得番工呀? 我蠢 用鳩左私人電話 公私事一齊用 屌你老母我個相薄有8成相都係番工啲野 我真係屌你老母呀!

利申,今個星期日又係咁炸wtsapp講公事、我頂唔撚順去上多個台,去鴨記買左部非智能電話,然後退閪晒所有公事group,星期一番到去同左老細講 轉左電話無wtsapp 有咩事打俾我
mute 左佢得唔得

人地叫你做狗 你又真係走去咬骨頭

Mute 係對自己嫁姐,唔講佢@你呀,都總有班廢閪係做爛市,有問必答嫁啦,個個答得你唔答
再唔係就仲契弟,有啲契弟一味係到推波,好似傳火棒咁樣,唔出聲啲人就當真係你嫁啦,就算你話第日解釋呀,感覺印象既野都當獲獲係你啦
有無老屎忽入黎反駁呀? 無啦嘛?
你老味咁撚鐘意 off hour時間講公事 係咪無私人時間? 做人係唔鳩係淨係得番工?
唔答 熄藍tick 熄已讀是常識吧

Btw 正評
學我雙phone啦
基本上我以前都係 只有報更或者緊急至接受收工後追問

Hehe
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞