講真,不如認真分析下tvb報警呢樣野有幾肉酸

312 回覆
2568 Like 52 Dislike
返去奶viutv 屎眼啦傻閪
利申:2個台都唔睇 唔洗屈我係tvb 打手
又係東江水言論
果然弱智唔駛扮
香港人生活上有好多其他選擇?

電視娛樂首先已經唔係生活必須
其次電視娛樂都唔係限死得果兩間主流電視台
全世界都睇緊Netflix,你仲睇本地紅台播既垃圾?

ViuTV係對家自己人既台忌啲乜春野?
邊個話你知追ViuTV就係黃絲自己人,大把鏡膠粉係藍絲你唔提?
上面張圖成間ViuTV有幾個黨員政協你又唔見?
真係忌到瀨屎就好似蘋果咁直接收個台皮啦
依家仲等乜野?

TVB同ViuTV只係唔同黨派既生意鬥爭
從來都唔係黃同藍既對立
所以唔駛試圖帶風向
呢招一早已經唔work
係人都知依家仲追鏡錯狗班人黃極有限
咁你講你老味咩
係我唔準確
不過香港人到呢刻係咪仲要兩個紅台二揀一
明明有咁多選擇 無明星咪無明星囉
睇樓主正負皮數已經知道民心所向
上次巴士集體唱革命歌事件已經證明viu有凝聚香港人嘅作用
tvb pr繼續spin都冇用
可能佢哋想要一個可以對木土文化寄託嘅地方,好似呢兩年廣東歌受歡迎返咁
依家上TVB節目就要比人批鬥呀嘛

點解上紅Viu唔洗呀?Viu有特權?
以你地標準係
上tvb
去大陸發展

藍絲

咁上viu咪藍絲
有咩問題
跟你標準係咁wo

跟我標準咪唔會睇得咁膚淺lo
大把歌手兩個台都有上 好似黃妍 mc jace

亦有方皓玟呢d 2個台都冇上ge 例子架wo
你地仲似PR
明明你全部反鏡言論都只係想為被抄襲ge kpop出一啖氣
變左tvb pr
我覺得係用呢樣野放大個頭然後借勢立法
佢地不嬲亂屈架啦
ViuTV PR冇第二招

我有撚開過TVB post
你自己都去望下
viutv pr唔認自己個台, 咁撚反骨
pis
好柒 咁都要報驚
我個標準咪就係唔會因為佢上紅台上大陸發展就變藍娛黃lo

我從來冇搬過龍門wo

黃妍上tvb開微博我又唔會屈佢藍
佢上viu我又唔會話佢紅
你自己唔識聽下佢d歌有咩 hidden messages
而靠人上邊度做宣傳定藍黃?

黃絲當初就唔出聲都當藍
而家mirror代言m記又視而不見
一向都係咁
只係愛情劇不斷換殼
好撚肉酸
Kolor上紅台但唔會好似撚鏡咁代言紅企(仲要係最出名個幾間)
大大力推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞