講真,不如認真分析下tvb報警呢樣野有幾肉酸

312 回覆
2568 Like 52 Dislike
幾啱
睇hololive
咁你一開始講咩Netflix HBO
根本就雙重標準,你做嘅就啱,睇唔到嘅就當錯
盲反有幾難
聽到都覺無稽
嗰啲叫人支持就無事,叫人唔支持就要報警咩影響佢哋做生意
咁嗰啲寫食評既,啲咩產品試用既仆得街啦
同大家分享感受又唔得,又冇威逼利誘啲人要跟
咁都吹奏viutv
咪又係藍台 啲咩賭命夫妻假到傻
利申兩個台都唔睇
首先我個名已經夠18
未成年個d留返比你
第二我從來只係youtube睇返聲夢d片
第三我冇扮兩邊冇睇
全民造星第二季我用viu app追晒
聲夢我反而只係youtube睇返有我個名個d part

只係睇唔過一班黃屍雙重標準
用政治立場捧個魔鬼上位
當魔鬼現形又視而不見
代言麥當勞匯豐抽節目可以完全不理

起碼我諗真係開電視睇tvb個人唔會精神失常到咁
問心果句
TVB近年邊套劇見得人
愛回家金城安都拎到最佳男配就知有幾廢喇
大佬啊 下次不如最佳男主角比朱凌凌喇
認真,無睇Cctvb好耐,乜仲未執㗎?
以為想講啲咩 原來又係想抬viutv
好心望下出面世界
大撚把野睇啦唔睇netflix都有HBO
原來你世界唔係tvb viutv就係鳳凰衛視
陰鳩公
本身多viu tv pr黎
好撚肉酸,無啦啦吹奏viutv做乜鳩,明明兩舊都屎黎
咪臭係
咁你講ViuTV出嚟托柒
呢d post 又係班viu狗借啲意吹奏中聯viu 既懶中立post
港台都係政府嘅
以前有冇做外宣?
股東成份同節目內容無衝突
當年單車嗰套
變咗辦公室政治劇
ViuTV成間國務院係後面
你搵黎同外國企業比?
人地就算點奶都係外資企業,不受黨控制
ViuTV隨時直接取代TVB做香港代理官方喉舌都仲得呀
netflix hbo咩content都會有 唔會分黃藍

唔會用政治立場去上位
但之後又做返d背棄受眾群ge野
呢d 就係viu粉睇唔到ge野

我有裝nowtv睇波睇電影
比你班口頭viu 粉更實際支持佢老細啦

相反tvb我一蚊都冇比過
我夠資格講未
Viu抽起節目
鄭州加油唔叫外宣?
冇追post,但點解好似好多人屌viutv?
以前都有追愛回家,但而家唔會睇
Viu就間中有睇娛樂節目

利申:而家好少睇電視
統計下先
tvb
viutv
M記藍神卡
傻閪cctoy潛返入老母閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞