講真,不如認真分析下tvb報警呢樣野有幾肉酸

312 回覆
2568 Like 52 Dislike
睇左幾頁勁多白卡佬

想入黎打個飛機笑7下tvb都唔得

樓主加油幫你推下
齋睇佢viu 最新果集膠戰個陣容個內容
爛鳩無線唔用政治手段邊有得同viu 撼 仲係度播430 穿梭機都cls
你話viu 藍唔藍都係咁講
直接睇netflix,完
近幾年,TVB嘅定位一直都係將對手消滅。6年前嘅«網絡挑機»已經反映到,將一班YouTuber醜化,諗住打擊當年係新興嘅YouTube市場,雖然嗰班網絡人嘅人氣不復當年勇,但近年四台YouTuber人氣已經屌打TVB藝人;加上近年TVB日日強調自己有幾多收視,根本反映TVB口講為觀眾提供優質節目,實情就係要係1000部電視機入面打贏開電視、Viu
兩個台都唔睇
連登都一堆below average
咁代表你又係?
批死你班偽黃鏡粉先啦
你知唔知你打撚到佢趴喺地典下典下起唔番身
viu同tvb都執柒咗既話,咁到時啲電視咪埋播大陸台街嗰啲電視同你屋企嗰部電視都係播普通話你地就話識唔睇電視啫,但啲細路點識哩啲到時四圍都係普通話,你覺得啲細路仲會講廣東話?到時變咗做廣州,啲大劣仔講嘢都大聲啲之後就要留守喺香港嗰班友硬食哂之後再齊齊上網悍衛廣東話
我以前好鍾意睇愛回家
鍾意到日日播日日追

Can’t agree more
明明係自己炒哂d寫得好嘅編劇
愈做愈衰冇人睇,廣告商走埋
係到賴賴賴
肉撚酸到
話說真係唔睇電視 淨係睇netflix
講黎講去都係netflix hbo go
其實你班垃圾知唔知hbo go好多戲都無得睇
係有料嘅唔該搬hulu hbo max出黎講
唔好下下跟風 成班死垃圾 廢物 井底蛙
仲有disney+ apple+ amazon prime
根本大撚把野睇
你班垃圾港豬淨係識跟風
大撚把優秀作品乜都唔撚識 真係覺得你地好撚可悲
繼續畫地為牢啦
Even FOX ABC FX SBS 大把電視劇根本無上streaming platform 不過你班垃圾又點會識
繼續睇你地嘅愛回家同膠戰啦 垃圾
我本身係無睇開viu,聽mirror既歌同睇佢地既節目, 見到連登有班人會反viutv反mirror, 話佢地係藍等既point, 會覺得佢地諗得唔夠深層 (唔排除有部分係打手/PR)

我自己認為最令某大台利益收損既就係多咗人睇viutv同留意mirror, 因為此消彼長, 所以某大台點解係2021年咁多動作
fb出賣資料俾港共,遲下入去dislike已經拉得
有人會話可以兩個電視台都唔睇, 可以睇netflix (利申: 兩個電視台既節目都無睇)

但netflix無簽香港藝人拍節目, 即係netflix好多人睇都好, 都影響唔到某大台既藝人接唔到街外既job
多咗人睇另一間電視台, 就直接影響到某大台既藝人接少好多job
你追下留言先出黎7 啦
我課左比viu個老細 旗下nowtv 睇movie movie
你自己上網google下 movie movie 播d咩電影
再出黎話我港豬啦
我連netflix 都係借人ac
課都廢時課
因為netflix d 戲根本大路到嘔 好多都睇過
真係鐘意睇戲就唔會課金睇netflix hbo go disney d電影

正一黃絲傻粉
比埋個網你
我唯一課左金比呢個電影台
https://www.moviemovie.com.hk/zh
自己碌大對眼睇下咩叫優秀作品

講撚左5頁都係笑鳩你班人雙重標準
你就懶醒咁因人廢言
Movie movie仲平過睇netflix
仲係真本土平台
你地viu粉老細有份

但點解冇人課ge
係咪睇唔明d戲
不過見到咁多人連原則同喜好都搞唔清
我都明點解冇人課ge

老實講我都唔係入面全部戲睇得明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞