有無人對香港apple store完全失望?

357 回覆
1211 Like 47 Dislike
岩岩去又一城同個叫Niki 拎Airpods 3的又幾nice😍😍唔知可唔可以交換電話呢
啱啱當面又唔敢問
上黎問乜春
毒撚到呢
怕羞ma佢可能見到呢到呢
Apple 藍精靈廢過以前 N 倍
果日係 APM,見到有個人問藍精靈邊部係 MacBook Air
佢地竟然要睇個mon先知
根住個客問 M1 MacBook Air點先用到外置 GPU
佢叫個客用hubs
我又唔覺態度差,未必好熟產品,但暫時遇到嘅都態度幾好,其實佢哋好驚有客投訴,就算之後份問卷俾人評分低,都會比上邊問
上個月去apple store拎機, 個仆街藍精靈淨係問我係咪自用, 我話係, 再問我買唔買apple care, 我話唔洗, 之後就咁對左小小資料俾部機我, 就話我可以走得喇

我話: 我想開封睇下機喎, 你唔使問下我要唔要揾人幫我過資料去新機?
佢: (串都仆街) 部機呢刻發現有問題都冇得即場換機, 要經保養維修

其實iphone 11, 12我都買過, 12係經smartone買, 我記得我買11個陣, 係apple store好好服務, 有人同你check 機, 之後陪埋你(靚女)過資料, set埋apple watch (我地2個人一齊等隻錶loading畫面轉一圈, 有啲老尷), 因為係開賣頭幾日買機, 勁多人等藍精靈幫忙, 佢咁樣搞到我幾唔好意思, 我話apple watch個part我自己等就得, 你幫其他人先.......
支那人以為自己係老細既心態,唔要得
入去買野真係睇彩數 遇著個唔識既但有禮貌都無所謂
唔識又無禮貌 真係搵佢當值經理了解下果個同事仲想唔想做
唔想做就叫佢辭職

之前新聞有講炒左200幾人 不過有朋友就爆料
應該炒果D 唔炒 唔應該炒果D 就俾人抄家

加上高層換哂本地人 你仲想Keep返外國文化?咪玩啦
你仲串啦教返人地做野 >唔洗問我要唔要搵人幫手過資料
高層見到支那香港呢個閪防疫政策都唔撚想黎返工啦
我嗰單仲勁, 去尖沙咀上層中間大電視坐住,美其名話幫我開機check , 一坐低幾個人圍住我sell applecare , 唔買唔俾我走
不嬲冇咩期望點失望,過埋2019之後仲想對香港有咩期望 大陸Apple啲藍精靈仲惡到會屌客添
而家香港班精英都移哂民/提早退休啦,
共狗玩緊劣幣驅良幣,開始睇齊㗎喇啲嘢
真,身邊啲鬼佬同叻仔叻女嗰啲都去移民
有無反映先 跟本好多人都唔想做
下次見佢無禮貌 幫佢換下工作啦
真心唔明點解要取消14日退換
見班大陸買曬幾隻色 返屋企慢慢玩下決定要咩色再退都得
我地就取消左
原來支那反而無取消?
出新機出咗個幾月 都夠膽死同人講冇現貨 屌你老母要上AOS買嘅話不如摺咗間舖啦淨係開維修保養咪算

仲未計AOS永遠唔block用bot搶機
因為大陸消費者法 其他品牌都係咁
所以唔係apple係香港政府問題
垃圾正苦
咪同某d手表品牌一樣
見到炒咁高都咁多人買即係d產品好掂 好搶手 我係老細好樂意見到咁既現象
apple產品經銷商係同apple買斷d貨 賣唔曬係冇得退俾apple
同埋同apple拎貨係要食骨 即係d air tag呀 homepod呢d唔係熱賣野 所以apple係控唔到d鋪賣炒價 同埋都冇需要去控價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞