有無人對香港apple store完全失望?

357 回覆
1211 Like 47 Dislike
香港買機,全球最平,梗係有代價
實係因為佔中啦
廣東道仲衰
因為真係百老滙豐澤過去
仲記得上次去買apple watch (個時啱啱新出),
試帶完順口問左句有冇現貨,
藍精靈一號答我冇,叫我訂貨啦。
咁好啦,反正都要買咪順手係個到訂埋,
佢就搵左第二個藍精靈幫我手訂,
藍精靈二號: 唔係喎等等先,呢個好似有貨係到喎!
之後佢就幫我搞,原來真係有貨係到
仲好記得當佢拎住出嚟個陣,
全個場啲人都望住佢
啲客開始質疑隔離個藍精靈點解話冇貨,
而全場嘅藍精靈個下啲反應係: >>>

多謝你啊藍精靈二號 希望你個日幫完我冇比人屌鳩啦
SA 收到通知,但我用左英文名(e.g. Peter Chan),而唔係HKID (e.g. Chan Siu Ming),有冇得改?有冇巴打拎到/唔拎到機最後?
任何外國嘢嚟到腥港 就一定會差左
佢地早排炒左好多人,好似200 個藍精靈
請埋哂d mk仔,阿豬阿狗都入得apple做
原來係白卡人士
失覺哂
初初香港有 Apple Store 時係 ok 的, 嗰時去買嘢, 啲精靈係好有朝氣好有熱誠, 都跟得幾足外國 Apple Store, 之後就越整越衰, 不過我相信好大程度係香港呢面啲 management 好廢, 上樑不正下樑歪
弱智失智買家都放縱炒狗 所以冇問題
比藍精靈屌鳩完之後咪又係照買,要咁好服務做乜
香港簡直係世界級差
又真係見有後生女十幾廿部機拎去先達
唔好同我講棍返嚟
開頭果班好似係大型連鎖店重金拉人過去
梗係有熱誠啦,保住個飯碗

而家果班人工低,都唔怕俾人炒,是9但但
個班好有料,唔係做repair咁簡單,真係tech底,上至networking下至linux 都識,可惜1.0既基本上全部走晒咁濟,上至store leader下至藍精靈
呢班人係最apple同埋真係跟足晒training去將美國個套帶入香港
6s
早幾日遇到個講嘢好短,好鍾意嗱開頭「嗱,呢部,最勁㗎啦」
心諗真係好似出邊啲細鋪吹水佬
你搵個細路,寫封好慘情email話I just want to buy an iphone 13 pro with official price 可能有d機
美國就無人炒?
成日話串過馬撚
點解我同女女入去啲員工態度好好?
申利乜都唔該前唔該後
香港閪客多,其實d 藍精靈都做到滑啞

而家仲係apple 番工果d 起碼都5,6年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞