有無人對香港apple store完全失望?

357 回覆
1211 Like 47 Dislike
1.放縱炒狗,香港真用家長期受炒狗滋擾。

炒狗用automate bot買晒啲機,13 pro新存貨幾秒內就搶晒。仲有大型經銷商(boardway之類)抬高價錢賣iPhone 13pro炒埋一份,apple都無做過任何措施阻止。

有人話要商人要賣機好正常,你買唔到係你問題姐。但銷售服務都明顯係apple銷售策略之一,唔係點會有藍精靈, Genius Bar, 同apple store 咁嘅空間。

2.藍精靈職員態度越黎越差

早期你落apple store 精靈態度係幾好,可以話比好多服務業好。唔知係咪請太多人,近年有某啲鋪嘅精靈全部變晒百老滙salesman MK態度,問佢幾句野串柒柒咁。(歐美啲genius 態度好好。)

結果明明買同樣嘅嘢,係香港就受盡氣。(仲未計取消左14日退貨條款)

係咪嚟到香港啲嘢都會劣化?
agger both #1 and #2
agger both #2 and #3
藍精靈仲要係乜柒都唔識嘅中五學歷mk仔女
炒機黑店:
百老滙
衞訊
蘇寧
通常我會搵鬼仔鬼妹藍精靈 r 吹
其實唔只外國
大陸D藍精靈都好撚好態度
未見過香港個堆串過馬撚
近幾年真係幾差,早年佢明顯有揀過下,今年去問好多精靈真係唔掂(至少九龍塘、沙田都係咁)
係咪得IFC有
打份工咋
沙田真係咁多間入面既極品
唔知係咪對得多水魚大陸人
當埋香港人都係水魚
啲廢柴藍精靈淨係識叫人重新開機/洗機
中學生都識啦屌
呢班人平均30幾40歲講埋啲低能野尷唔尷尬呀
我就係覺得apple無理由 train到咁,全部好似百老匯豐澤sales過檔咁
個個見到炒價就唔買咪得囉, 好簡單
豐澤果然站得住
屌佢老母d藍精靈將 firmware 讀做 filmware 真係想即刻起身走

仲有d MK 仔見到女會落力d,一支公就 hea9 你
真係好撚岸鳩,你出部機出黎,自己鋪頭無得賣,街外就係咁炒都無人理,係咪太令人失望呢成件事
Apple Store 一向有部分職員態度好差,深水埗咁
真係唔知咁柒
笑死人,簡單英文都搞唔掂
投訴去美國總部就有用
叻果啲唔係炒哂就走左啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞