有無人對香港apple store完全失望?

357 回覆
1211 Like 47 Dislike
金毛紋身同態度好唔好冇直接關係
去IFC / 希慎都無遇過0既藍精靈
投訴呢D撚屌啦
之前去廣東道舖攞apple watch
serve我啲staff都幾好禮貌呀
睇人啦
可能巴打們咁啱真係遇著D撚屌
屌你係咪男人,直接當面投訴佢啦
1.放縱炒狗,香港真用家長期受炒狗滋擾。

炒狗用automate bot買晒啲機,13 pro新存貨幾秒內就搶晒。仲有大型經銷商(boardway之類)抬高價錢賣iPhone 13pro炒埋一份,apple都無做過任何措施阻止。

有人話要商人要賣機好正常,你買唔到係你問題姐。但銷售服務都明顯係apple銷售策略之一,唔係點會有藍精靈, Genius Bar, 同apple store 咁嘅空間。

2.藍精靈職員態度越黎越差

早期你落apple store 精靈態度係幾好,可以話比好多服務業好。唔知係咪請太多人,近年有某啲鋪嘅精靈全部變晒百老滙salesman MK態度,問佢幾句野串柒柒咁。(歐美啲genius 態度好好。)

結果明明買同樣嘅嘢,係香港就受盡氣。(仲未計取消左14日退貨條款)

係咪嚟到香港啲嘢都會劣化?

係邊撚個玩爛個policy 先
取消14日果點都係因為香港炒機炒到無撚咗
MacBook係值嘅夾埋保3年
上次撞啱個態度閪嘅精靈
決定返屋企自己買ac+
香港人慣咗玩泥漿摔角,不斷將個責任推卸埋怨就OK
總之呢責任不在我方,一切都係大陸佬大陸人
嗰個後生多數好黃

你係咪不滿手__
取消14日退咪又係香港人自己玩爛
比你買撚到咪又係拎去先達
做咩要賣比你 你邊位呀
送錢比你洗好唔好
最唔同係以前精靈見到你有眼神交流會主動服務你 ,家下個d企理一邊遠一遠圍起吹,你叫佢會feel到唔想理你,最興係你等等我叫另一位位同事黎解答你

之前部機有問題都好快幫我搞好
換部翻新機俾我
見過有個妹妹仔問個Staff
佢個有線耳機有啲故障會唔會有保養
個Staff聽到問咗少少嘢之後
即刻入去櫃檯攞個新嘅耳機俾佢
個妹妹仔個感動樣我依家仲記得
試下換著係個肥柒毒男去問

睇下又係咪有同等嘅待遇
米蘭果間啲精靈勁閪
次次去買野都一啖氣
又乜都唔識 講野又串柒柒咁

上次張芒貼貼到勁多bubble禁唔走都想收貨
利申就算意大利人去都係一樣 唔係針對
啲朋友都成日吊

依家蘋果啲staff training 差左好多
意大利22% 都唔好話唔甘呀
不過最好就係可以退貨
係香港比人玩爛左個system 無姐
10年前ifc 1號店啱啱開嘅時候,
係直頭高薪刮角喺市面上搵啲本身自己開店專門維修Mac嘅師傅去做Genius爸

而家就算撚數,唔講以為去咗先達隔離間伯老匯
有一話一
之前打電話技術支援個個係個𡃁妹聽
我買二手野疑似比人呃 我都話算啦算啦當買教訓
反而佢仲上心過我咁
聽落幾warm
人工問題,舊果班高人工既全部炒晒,剩底d人咪咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞