高雄城中城大樓惡火傷亡慘重 至少22死

425 回覆
78 Like 9 Dislike
講到尾咪又係驚冇選票唔敢改革
有時講得啱 當班人係弱智又自私嘅時候比選票佢地盞害死全社會
真?
依家台灣已經46死
R.I.P.
係咪阿共仔縱火?
衆人皆醉佢獨醒,私家𨋢去邊都快
嗰單好恐怖
連叫佢哋唔好用電單車接送小朋友,話好危險成日出意外,買返私家車,都被人屌離地
而家至少46人死、41人傷
台灣考電單車過七個雪糕筒就pass
RIP

https://www.ettoday.net/news/20211014/2100798.htm
不斷更新/高雄城中城大火釀46死!
41人受傷送醫
2021年10月14日 15:54
Rip🙏🏽
當年拎呢單新聞做學校剪報,做到好心噏,唔敢用呢張相
例如話車禍死得太多人,個原因係因為太多人唔守交通規則

你咪講左原因囉
冇人天生會守規矩
冇懲罰啲人理q得你咩
香港班狗唔通又好落力日日捉交通咩
台灣班官/政客每次話要提高罰款刑罰之類班撚樣就威脅下屆唔投佢 咁邊個敢改革呀
成日屌政府唔做嘢 一做就屌人老母喊打喊殺
依加唔係話迫害你個人自由侵犯你人權之類
只不過係為左公共安全 結果班刁民又唔肯個個fuck u I got mine嘅心態
根本係比班刁民自私撚濫用民主制度保障自己嘅自私心態
台灣不嬲有 唔會輸過強國
冇乜安全意識 燒死人搵個官員頂罪就算
香港出咗事會嚴好多
Me
台灣啲舊樓唔安全 消防員嘅裝備落後又唔齊全
成個交通規劃啲思路有問題

禁行機車搞到機車左轉麻煩,所以要整個待轉區塞死條路

因為機車道存在私家車右轉又係好麻煩

因為禁行機車所以roundbelt運作唔到要插紅綠燈

根本跟返車速車向分流,路口位切割多條右轉線先係正常國家既做法
訓著晒走唔切
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞