高雄城中城大樓惡火傷亡慘重 至少22死

425 回覆
78 Like 9 Dislike
高質就一定唔係 靠重罰班人先唔敢亂嚟 唔係話似香港同日本細個培養公民意識
有邊間外國媒體夠膽報道monkey真相
李光耀年代試過㗎啦 告你兼即時減低報紙發行量
真係得捷運、商場同文青商圈似樣。
鬼叫你哋講咗真相出嚟
台仔永遠口講台灣no.1 香港是中國香港 叫人講中文喎
現實個個都想死出嚟香港or澳門生活同搵錢
之前有個po條台妹話香港人講嘢大聲 條女咪就係今日賴係香港死都唔返台灣
冇辦法 發展唔起
不過高雄有捷運已經領先中部南部好多
所以根本唔明點解會有人崇台

台灣人根本就用強国人冇撚分別 台仔最叻真人對住你笑笑口 背後咪又係想你留底啲錢死番香港你試下香港窮到好似非洲咁 睇下班台仔幫唔幫你 比唔比你移民
笑死香港公民意識,你係咪比較有錢果啲?但真正反映香港人質素既喺北角深水埗元朗,你自己品味吓

另外唔好講到香港日本無罰則咁,日本都係上而下咁約束出黎,只係人地60年代已經開始做大家而家唔覺
如果咁寫法
我諗馬討都好多人咁諗嘢
當然其實唔讓都係俾人屌多
深水埗元朗=芽籠加冷
有冇去過新加坡組屋 同香港公屋有得揮都係咁污糟
起碼香港冇拎呢家嘢吹奏 新加坡係成日引以為榮
如果公民意識低嘅國家 有罰則又點見到冇人咪偷雞揼

下台未
時空背景不同
高雄有港口同機場
算係咁
近年就係台中大搞
老實講,高雄揸揸下車,條馬路可以突然穿咗個窿
作為香港人,應該係感受唔到呢啲咁神奇嘅事
去過旅行 見識過
摭住繁體字以為係支那
呢個真 都唔明點解可以唔撚改革
次次過馬路都好撚驚
諗起火神的眼淚
當初武漢肺炎中國人都係攞返1918 年大流感嚟講

台灣上一場大火係2020年 台北林森錢櫃大火 證明唔係好罕見
仲有好多啦

之後仲有個高雄醫師一家五口燒撚死曬呢,仲有其他都廢事數

佢哋台灣啲火災都多到無noise
地太大,好難check有冇違規
呢個係班渣機車既人既質素問題
以為自己渣機車大曬咁
不過有警察企係度就會乖乖咁停
同香港行人平時衝紅燈,有人check就乖乖等綠燈一樣
成件事風向最後一定去咗韓國魚度
咁又冇,太牽強
頭一刻反應想帶風向話主因係有人蓄意放火
不過未太成功
唯有鞠躬道歉打悲情牌
喺窗邊掛住嗰個人型黑影
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞