高雄城中城大樓惡火傷亡慘重 至少22死

425 回覆
78 Like 9 Dislike
咁係咪東南亞大把民主國家差過台灣
你話呢
台台都講緊
除左新加坡有邊個會勁過台灣先
基建落後都算
最唔明個交通
紅燈就紅燈
線燈就綠燈
綠燈可以成隊Motogp 衝埋黎
班人邏輯好簡單
八掛屌民進黨=五毛入侵
楊蕙如林瑋豐網軍集團搞爛ptt八掛? 唔知唔理
政黑版主係民進黨側翼脫北者冰狼江柏儒 又係唔知唔理
有外國學者講過話城寨人口極度密集,每次有火頭出現就好大機會有人發現,然後未等到漫延就救熄咗,所以唔會有大火
唔係呢個,我碌落去睇呢個係印度。我睇個個係大陸,個女人好似廿零歲,捉住個防盜窗係咁搖同大喊,下面仲有個阿叔用普通話講「活活燒死了」,跟住影住班消防員冇哂符,燒左好似分幾鐘,最後個女人縮埋一舊郁都唔郁 條片上載時間係3-4年前,而家搵唔返
咁講下東南亞有乜民主國家差過台灣
除咗你鄉下之外
除咗台灣有幾多東南亞國家民主先
法律上要讓行人,冇行人先可以過,實際上
重要計文化上班人重似支那過我哋
就算香港而家有國安法都一樣
新規劃個啲都ok嘅,但係舊市區就真係要注意安全,除非你真係移居到農村咁堅就無所謂。
對住呢啲個腦得二分法既人係無辦法溝通
比班被共匪打走嘅喪家犬管足幾十年咪感染埋啲loser文化囉
玻璃心就港台中都有嘅
睇下連登啲屈毛狗已經知咩料
當年城寨係窮係亂,但唔至於老弱,又窮又老獨居一但火燭一定走得
人口密度咁高,有咩事都會拍門叫埋隔離屋一齊走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞