高雄城中城大樓惡火傷亡慘重 至少22死

425 回覆
78 Like 9 Dislike
台中係兩個人一件...
火花羅玩北美縱貫個陣有follow佢Facebook
City-state 改革起上黎易好多

係台灣你搞得掂台北仲有新北,一陣南部唔妥你,下屆選輸又推倒重來(呢個問題其他國家都有)
佢成功博到,不知幾醒,點會達爾文
日本無乜電單車
台灣 電單車真係痴撚線
路人難d望 揸車果個都難望
無記錯台灣起亞洲係
交通意外佔人口死亡率長期top3
行人想過馬路?諗下好
係,但要考慮埋City-state 易搞好多
最高嗰個點會辭 不嬲都係搵班細少少既做炮灰 最高嗰件只會道歉
然後啲配套呀制度呀一樣毫無改變
日本司機一般都好禮讓
淨係馬來西亞 交通基建已經吊打台灣
台仔仲幻想緊4小龍年代
冇計,連登註冊除咗一定要用isp/大學電郵之外就冇其他門檻,雨革/反送中又令到大量未接觸過政治嘅人湧入嚟,結果變到依家成班盲粉不問對錯只問立場咁四圍亂屌

無論香港、台灣定支那,政治同邏輯/批判思考方面嘅教育都係零
你覺得korean fish做市長就唔會有呢類事件發生?
雨傘果陣連登都未出世
不過連登搞得起呢d人都係必要之惡,無人流既話好似13年膠登咁係就係好高質,之後就因為無人內鬥衰落
撈亂咗高登連登
你去過馬來西亞未㗎
成個馬來西亞得吉隆坡叫似樣啲,起碼有幾條單軌火車。其他城市都落後過台灣好多,尤其係東馬
商業大廈可以俾人鳩改成食肆呢點真心on9
其實高雄根本就好殘舊,成個台灣都好殘舊
唔好撚玩啦阿哥,馬來西亞交通好,我真係笑撚左,果到得條輕軌,而當地人都唔撚搭既,你話吊打台灣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞