高雄城中城大樓惡火傷亡慘重 至少22死

425 回覆
78 Like 9 Dislike
消毒
伊斯藍教 神學4
仲期待有咩高見反駁
點知都係好似FB班塔綠班打手駁嘴
冇人叫你入𨋢架
點會下台?
起碼會洗風向洗到要多謝暖男陳其邁啦
我成日都睇台灣新聞
唔係因為關心台灣,係因為娛樂性真係好高,全部都笑話嚟
台灣記者本身都已經係笑話
四肢健全基本上都pass
香港考牌就難過登天
之前有單新聞咪個女人次次考牌都肥佬追住個師傅打
搭搭下火燭
號碼唔係隨機架咩
係恥笑又點 唔笑得
客觀睇只係學術問問題,邊度有笑點
真心唔知原來跟次序
但人地都係要讓咗行人先,路口位行人路權一定係最大,台灣(香港有啲人都係)大部分駕駛好似老奉要人讓車咁
但邁邁咁嚴格檢視人地,自己係咪應該用返呢個準則下台
原來回力鏢
出曬名雙標黨你想人哋點?
李光耀年代新加坡玩左右逢源,對住支共長年都係唔奶唔得罪保持安全距離
佢唔出面撐黃絲好正常,但都唔見得會好似佢個仔咁主動跳出嚟支持港共

個時真係好震撼
每晚訓覺都唔敢起身去廁所

仲有冇人有個段片而家想搵條片都搵唔返
睇過條片 佢好似試過當眾落英國人面
香港人諗住同台灣人同聲同氣對付強國人
即係連衛兵金句敵人的敵人就係朋友
同埋香港人幫理不幫親 讀得書多以為全世界都講道理
平時你唔幫返自己友出事邊個會幫你 真係以為妄自菲薄人哋會尊重香港人
乜都錢行先 70s四大探長同米奇老豆帶曬副身家過台灣 所以香港人去台灣受到特別尊重
而家咪強國人有呢個待遇 加埋台灣人冇國際視野 見到對岸高樓大廈咪以為佢哋好有錢
對港澳人態度差 結果咪報應
畀強國食曬啲錢敢怒不敢言
台灣人都冇腦 港澳人不嬲個底都厚到痴線 強國都係靠港澳搵錢
嗰啲去幾次台灣旅行就自以為好瞭解當地風土人情 都唔知害死幾多揀台灣讀書做嘢嘅人
高雄城中城大火,綠委劉世芳稱韓國瑜曾在高雄執政兩年,略有卸責之嫌,朱立倫回應說,這是一個最無恥的講法,任何負責任的首長,他相信高雄市長陳其邁絕對不會這樣講,這樣無恥的說法,劉世芳真的要趕快收回去。

個立委咁幫KMT都有,想卸隻鑊俾條魚之前都諗下民進黨係高雄執政左幾多年啊。條友係唔係25仔黎架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞