其實台灣可唔可以先假設陳同佳唔係殺人犯?

206 回覆
22 Like 417 Dislike
我覺得台灣啲法律係麻麻地
都係大英帝國嘅好啲
樓豬智撚障但只係仲未去驗
法律上仲未可以承認佢係弱智人士
但我地都要行動上多多包涵住先😅
只係基於佢講既野 未經定罪就話佢係殺人犯 然後ban佢入境
我睇唔到有法律基礎比台灣咁做
台灣法律一向on9
其實支那種比鬼佬統治先係出路
香港就係因為冇咗個daddy先搞成咁
樓主唔除褲點知你係男人?
個類比有啲問題喎
叫條仆街陳同佳去支那契細佬新加坡,佢係新加坡唔算係罪犯,但又同台灣有罪犯移送例。順便俾個政治炸彈monkeypore
其實唔洗理班賤民
上次睇條片
個有錢佬落wallstreet同班occupy賤民debate
笑足我成個鐘
根據我經驗
班賤民邏輯能力同連登班底層差唔多
關你咩事呢毒撚
問得呢條問題都係無腦
樓主可以休息下
你派膠下嘛
件事一開始既時候咪講左因為要 國對國 咁處理,所以必須用台灣要求既方式入境
如果俾佢自遊行 咪即係話台灣屬於中國囉
至於佢係殺人犯已經係事實 what is seen can’t be unseen 仲點會「假定無罪」
台灣更無義務主動拉人啦 死既又唔係台灣人 佢既意思係香港搞掂左先好搵佢呀
咁佳哥申請入台證應該報咩原因?投案自首?
打稻草人,就算全世界人都理性判斷佢只係殺人嫌疑犯,台灣都唔係俾去自由行過台灣
結果就係殺人嫌疑犯又好,殺人犯又好,都唔會俾佢旅遊過台灣
唔存在假定未判者無罪台灣就會俾台灣自由行既結論
所以,台灣可能係法盲,但樓就一定係on9
問題係做咩要唔當佢係殺人犯?成件事根本就唔關台灣事佢做咩要理你
內政部就發表聲明,指台灣並無限制陳同佳入境,只是拒絕他辦電子簽證,因為他不是觀光或者商務旅客,要陳同佳到臨櫃申請簽證,是要掌握他的行蹤,確保飛行安全。

邊度話唔俾佢入境???
你收皮啦你
你一個唔知邊到黎嘅中度弱智唐仔就唔好沖出黎挑戰台灣嘅體制
讀多啲書先啦戇鳩
你相信佢係殺人犯因為你相信佢冇講大話 係基於一個假設
即係"假設佢冇講大話 咁佢就係殺人犯"
但法律上佢重未係

如果可以基於假設去定人既罪 咁就大獲了 因為連上庭打官司既機會都冇
想像下香港咁樣行會點? 港共政府想點就點 官司都慳返唔洗打
到時港共就可以話"因為你犯咗法 所以要捉你去坐監"
而唔係好似而家咁話"因為你涉嫌犯法 所以要告你 洗唔洗坐監等個官去判"
台灣唔係唔比佢去,
而係要用通緝犯既手法處理,
要求司法互助

唔通就咁比佢上機?
要有人鎖撚住條仆街跟佢去先得,
反對個個係支那香港,
你跟d狗口風 屌返台灣轉頭 on9?

而家個局面係支那香港唔肯承認台灣主權導致,
日鳩日屌台灣唔比人入境,
又唔撚搞司法互助,
香港政府講緊既野係:比個嫌疑殺人犯就咁上飛機入台灣境,
成件事根本就唔撚make sense
依據華民國法律,法院已經掌握陳同佳的身分資料與殺人證據,並且發布通緝令。所以陳同佳不能購買入境台灣的機票船票,同時台灣會要求與台灣有司法引渡條約的國家進行引渡。

.
https://lihkg.com/thread/2736111/page/1
邱垂正強調,關於港方相關人士重談所謂台灣不把陳同佳簽證的舊調,我們必須要嚴正說明,一個負責任的政府,不可能同意殺人犯以自由行的方式自行搭機來台,置同班機旅客安全於不顧。

可能樓豬淨係睇到

內政部就發表聲明,指台灣並無限制陳同佳入境,只是 拒絕他辦電子簽證 ,因為他不是觀光或者商務旅客,要陳同佳到臨櫃申請簽證,是要掌握他的行蹤,確保飛行安全。
唔緊要啊 但唔好講出嚟 用嚟做理由去ban人入境
台灣依家都癈撚事接你香港爛波,一知你港共想正名中国台灣,玩都唔比機會你玩,彩你都on9

旅遊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞