其實台灣可唔可以先假設陳同佳唔係殺人犯?

206 回覆
22 Like 417 Dislike
係呀,佢肯包機我即刻唔嘈
快啲包啦,仲唔包?過咗幾年都唔包?又話唔難?
唔講真係以為你咁撚大影響力,叫人記住今日既選擇
政府係咁撚聽人民講野既話,老早唔洗搞咁撚多野
我依家話要香港獨立,係呀,獨立咗我就唔嘈
我記住咗我既選擇啦,你快啲同你主子講啦,我ready好晒架啦
假定佢唔係殺人犯?咁點解要引渡佢去台灣呀?
咁包咗未?
弱智樓豬唔敢pin又唔敢回
快d縮返去你老母個閪度啦😅
香港唔可以引渡去台灣,除非台灣保證唔會處死陳同佳。
香港本來可以修例搞域外法權,但係政府唔係搞話有問題。
結果就係政治凌駕公義,令正義不能昭彰。

當然之後法治淪落之快就係大家估計之外,連靠公平法治起家既國際金融中心都連底褲都唔要,無啦。
民進黨依家個玩法就係,如果香港政府唔同佢做官方對官方、政府對政府嘅司法互助去處理呢單案,佢寧願唔理。反正兇手死者都係香港人,台灣人唔關心

至於點解要堅持政府對政府嘅司法互助,原因好簡單,就係想逼香港政府承認台灣政府地位;雖然同以往「互不承認、互不否認」、以民間白手套為執行單位嘅兩岸事務默契相違背,但可以帶動內部政治宣傳,講下蔡政府喺呢單案上面如何堅守國家主權,點都係賺
ON9
何鴻燊二太太藍瓊纓是因應香港當時仍實行的《大清律例》而正式納妾,其地位得到法律承認
1971年10月7日正式實施《修訂婚姻制度條例》之後嘅三太四太就無合法註冊,只有擺酒造成大家既共識
除非元配或二房指控通姦入稟離婚,否則婚外情並不是刑事罪行
其實呢個講法係藉口嚟;華航係官股國企,只要台灣嗰邊指定陳同佳上邊班機,台灣就可以喺班機上面放幾個台灣警察但唔落機,然後等陳同佳一上機進入中華民國領土就鎖起佢
中共播毒疫情期間無咗 旅遊簽証
樓主終於由重度精神病變成五毛狗
唔當佢係犯
驚佢俾人搞
點解要派人保護佢
送佢去安全屋
西環對冧人嗰個都係疑犯啫
又咪上庭審
點解要搞大龍鳳要周佢出嚟
嗱又咁講
即使係刑事
自己認有晒證據
都唔代表法庭會判佢有罪
隨時可以當庭釋放
見識過
成日都問點解點解
又要扮謙虛 又要無知
下面有人解釋左又要不停駁嘴
閣下老母係咪生少咗個腦俾你?
三太四太
無合法註冊
只有擺酒造

除非元配或二房指控三四房通姦入稟離婚
否則婚外情並不是刑事罪行
原來真係有弱智睇得CCTVB多以為係台灣玩野
竟然有十幾個正皮
陳生肯上機先算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞