其實台灣可唔可以先假設陳同佳唔係殺人犯?

206 回覆
22 Like 417 Dislike
因為警察係行政機關
咪係囉 其實而家佳哥都可以周街去 你又唔嘈?
你出街小心啲呀

至於香港政府唔配合 你睇番我上面啲字啦

至於台灣 你追番以前啲新聞啦 佢哋講到要派警察過嚟香港捉架。仲有佢哋啲條件成日改嚟改去 好難搞喎

anyway 仲等緊你條計仔
我有嘈啊,
但唔係嘈台灣lor,
香港政府幾時肯司法互助?
唔俾佢上機嘅係航空公司
航空公司一 check 系統就知唔俾同佳上機
夾硬俾佢上機就罰錢甚至可以吊銷航權
唔可以自由行既原因咪就係話佢係殺人犯
但問題係, 法院幾時判咗佢有罪?
叫佢殺人犯係因為大家知佢殺左人, 大眾同法律界都已經知係事實, 稱呼基於佢既行為, 唔係為左口頭定罪
不如問下你個腦要嚟做乜
咁點解行政機關要叫一個未被法院定罪既人做殺人犯?
叫通輯犯唔得既?
法庭無判
但警檢已認定有案
Irrelevant
頭先咪講咗 你迫到大陸咪得
原來你嘅人生stuck咗一道 就唔會再諗其他辦法處理件事

嗱 師兄 而家揀定離手
如果777肯包機加便衣送佳哥去台灣
咁你係咪唔會再多嗲 / 如果台灣再拒絕 你係咪唔會再撐台灣

㨂定離手
香港人真難侍候 計又唔出 出咗又ban
如果佢照你咁講就冇問題 但佢話人係殺人犯
國際間係有送通緝犯上一般商業航班嘅辦法。問題係港共加陣吹緊話台灣唔係國家,要用佢哋嗰套中國玩法去交人,台灣就話睬你都有味。

之後有人就話咩叫佢自己「投案自首」,問題係佢自己本人應該係無方法喺香港直接飛去台灣
你逼到台灣咪得lor

笑死
屌台灣既原因係逼唔到大陸
好啊
777幾時包機?

要包一早包撚咗la,
洗擺咁多年
佢又唔係喺法庭到講呢句,你咪當佢平時出嚟見大眾講錯咗,台灣人嘅法律概念無咁嚴謹
"如果777肯包機加便衣送佳哥去台灣
咁你係咪唔會再多嗲 / 如果台灣再拒絕 你係咪唔會再撐台灣"

咁我當你同意
okay 幾時包?
大腦請多使用
唔識就收嗲啦
成班傻仔做乜狗
依家台灣檢方已經搵齊晒證據夠晒料,唯一問題只係陳同佳唔喺境內,冇辦法直接移送到司法審判依一步

唔俾佢用自由行去台灣係因為佢係被台灣通緝緊嘅重大嫌疑殺人犯
包機有幾難 武肺都包唔少番嚟
到時台灣又改條件架啦(唔做未來L了 放長雙眼睇)
但師兄請你記住你今日嘅選擇
都有安全問題啊比個殺人犯坐平民機
又到時

到時香港政府又話冇權捉陳同佳上機添啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞